1. ערבות הדדית
בצעד מהיר ובלוח זמנים בהול, חברת MyHeritage הישראלית יחד עם ענקית הגנטיקה הסינית BGI יקימו בישראל מעבדת בדיקות קורונה שתאפשר לבצע עשרת אלפים בדיקות מדי יום. בניית המעבדה אמורה להסתיים עד ה-9 באפריל. בהמשך, ניתן יהיה להרחיב את הבדיקות במעבדה ל-20 אלף ביום. מעבדה זהה הוקמה בתוך חמישה ימים בלבד על ידי חברת BGI בעיר ווהאן שבה התפרץ נגיף הקורונה, ומעבדה נוספת בעיר שנזן.
הטניסאי האגדי רוג'ר פדרר העלה בחשבון הפייסבוק שלו: "אלו זמנים מאתגרים לכולם, ואף אחד לא צריך להישאר מאחור. רעייתי מירקה ואני החלטנו באופן אישי לתרום 1,000,000 פרנקים שוויצרים עבור המשפחות שנפגעו הכי קשה בשוויץ. התרומה שלנו היא רק התחלה. אנו מקווים שאחרים יוכלו להצטרף לתמיכה במשפחות נזקקות נוספות. ביחד נוכל להתגבר על המשבר הזה. הישארו בריאים".
בעקבות משבר הקורונה, התגייסה חברת אסם-נסטלה לתרומה מיוחדת בסך ארבעה מיליון שקלים. סכום התרומה, שיתווסף להיקף התרומות השנתי שמבצעת החברה, יוקדש לתרומת מזון, רכישת מכונות הנשמה, תמיכה בצוותים רפואיים בבתי החולים, לארגוני מד"א ו'איחוד הצלה', ולאספקת מזון וארוחות חמות לאוכלוסיית הקשישים.
עשרות מעובדי אסם-נסטלה נרתמו לפעילויות התנדבות עבור בתי חולים, מוקדי מד"א ואיחוד הצלה, ויגיעו אליהם ישירות עם חבילות מיוחדות, ובתוכן: מוצרי מזון, ארוחות חמות, מכונות קפה, וקפסולות של קפה סטארבקס. עובדים אחרים יארזו חבילות מזון שיחולקו לקשישים בכל רחבי הארץ. לדברי אבי בן אסאייג, מנכ"ל קבוצת אסם-נסטלה, מדובר בהתגייסות למען כל שדרות החברה, שתימשך בעשרת השבועות הבאים ללא הפסקה. הוא הוסיף שרבים מאנשי אסם עובדים בימים אלה מסביב לשעון ובכל זאת מצאו זמן להתנדבות.
חברת שיאומי העולמית, בשיתוף עם קבוצת המילטון - יבואנית שיאומי לישראל, תתרום לבית החולים סורוקה שבבאר-שבע 70 אלף מסיכות כירורגיות למניעת הידבקות מזיהומים.
המסכות יוטסו לישראל בימים הקרובים וייתרמו לבית החולים, לשם הגנה על הצוותים הרפואיים בהמשך טיפולם בנפגעי ווירוס הקורונה. אליהו אהרוני, מבעלי קבוצת המילטון, סיפר כי בשל העובדה כי לא מופעלות כרגע טיסות ישירות מסין לישראל, המסכות צפויות להגיע לארץ רק בעוד כשבועיים לאחר שיגיעו מסין לטורקיה ומשם לארץ.
חברת 'סימנס ישראל', נרתמה למען התנדבות בקהילה בצל משבר הקורונה. החברה, בשיתוף 'הרוח הישראלית', תרמה עשרות אלפי שקלים לטובת סלי מזון למשפחות חניכי כפר הנוער 'הדסה נעורים'. לסלי המזון חשיבות עצומה בתקופה מאתגרת זאת שבה אנו מצויים, לא רק לחניכים אלא גם למשפחות שלהם.
במלון 'שדות', בבעלות קבוצת משולם-לוינשטין, ובניהולה של רשת מלונות הבוטיק "אטלס", נרתמים למען הצוותים הרפואיים. המנכ"לים המשותפים של הרשת - לסלי אדלר ודני ליפמן - העמידו 15 חדרים במלון, השוכן במרחק הליכה מהמרכז הרפואי ע"ש שמיר ('אסף הרופא'), לרשות הצוות הרפואי של בית החולים לצרכי מנוחה והתרעננות. שאול לוטן, מנכ"ל קבוצת לוינשטין: "זאת העת והדרך שלנו להוקיר ולהודות לצוותים הרפואיים העושים לילות כימים, רחוק מבני משפחתם, כדי לסייע לעם ישראל להתמודד עם מגפת הקורונה. אנחנו שמחים ליטול חלק במאמץ הלאומי ולהעניק להם חדרים מפנקים, שיאפשרו להם, בזמן המועט שיש להם לנוח, להירגע ולצבור כוחות להמשך הסיוע והטיפול בחולים".
חברת המשחקים הבינלאומית 'פלייטיקה' בראשות המנכ"ל רוברט אנטוקול, המעסיקה בישראל כ- 800 עובדים, שעברו למתכונת עבודה מהבית, ואינם זקוקים כעת לשירותי ההסעדה הניתנים בשגרה, החליטה לתרום את תקציב המזון השבועי לטובת אוכלוסיות חלשות, שידן אינה משגת, ולטובת אוכלוסיות מבוגרות המצויות בסגר מלא בבתים ואינן יכולות להצטייד במזון. החברה תתרום כמיליון ₪ ותמשיך לארוז מידי שבוע 1000 מארזי מזון עד להודעה חדשה.
2. משנים מוד ברשת
אנשי העסקים אלונה ואלי ברקת ליוו בחמישי האחרון את בנם יהונתן, שהתגייס לצה"ל. אלונה ברקת שיתפה את חבריה ברשת בתמונה של החייל הצעיר שיהפוך לצנחן, ותפילתה לשלומו ולשלום כל חיילי צה"ל.
מאיה יעקבס - מנכ"לית עמותת 'צלול', ודפני ליף, אירחו שיח בלייב, על הדומה והשונה בין משבר הקורונה ומשבר האקלים. יעקבס נתנה 'בריף': "משבר הקורונה יחלוף, משבר האקלים - לא. משבר הקורונה פוגע במבוגרים וההורים שלנו. משבר האקלים - פוגע בילדים והצעירים. משבר הקורונה מפיל כלכלות עולמיות. משבר האקלים מייצר אינספור הזדמנויות".
עם מי יש לך עסק
· שם העסק – EATBASAR – גריל בשר פרימיום
· בעל העסק – איתמר דהן
· מספר עובדים – 3
· על העסק בקצרה – חברת EATBASAR מציעה שירותי קייטרינג של בשר פרימיום עד לבית הלקוח. החברה מציעה תפריט עשיר ומגוון הכולל מנות פתיחה, מנות עיקריות וקינוחים ופירות. החברה מתמחה בבשר פרימיום ומציעה נתחים שעשויים בשיטת צלייה ארגנטינאית – בישול בגובה והתייחסות שונה ומקצועית יותר לבשר מכפי שהציבור הרחב מכיר. הבישול נעשה על נתחי בשר שלמים ולא מפורקים, כשהם נפרסים מול עיני הלקוח בהתאם לבקשתו. החברה שהוקמה לפני כשלוש שנים מקיימת אירועים אינטימיים של עד 10 אנשים וגם אירועים גדולים של עד 200 סועדים, בכל רחבי הארץ.