טאיסיה (טלי) זמולוצקי, המתלוננת המרכזית נגד אייל גולן בפרשת ״משחקי חברה״, שנחשפה בפנים גלויות בשבוע שעבר בתחקיר של העיתונאי עומרי אסנהיים ששודר בכאן 11, הגיעה הבוקר (שלישי) לוועדה לקידום מעמד האישה, בראשות ח"כ פנינה תמנו שטה, לדיון תחת הכותרת "עומדות לצד טאיסיה זומולוצקי".
אחרי שטאיסיה איימה "להרעיד את המדינה": יש התפתחות חדשה בפרשת אייל גולן
בדיון משתתפות זמולוצקי ונ', המתלוננת הנוספת, לצד מרכזי הסיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית ונשות ציבור. "הייתי במנגנון הניצול והאונס במשך כמעט שנה, שהתנהל בחסות אייל גולן ובשם הערצה כלפיו. הייתי טרף קל ועם נתונים שהתאימו לנצלנים, לאנסים ולבועלי קטינות", אמרה זמולוצקי והוסיפה: "אמרתי 'לא' עשרות פעמים, זה לא עזר לי".
המתלוננת סיפרה שבפעם הקודמת שהייתה בכנסת, היא דיברה במסדרון עם פרקליט המדינה עמית איסמן ושאלה אותו מדוע הוא הורה לסגור את התיק שלה בפעם השנייה. היא מספרת שהוא זה שהורה לסגור אותו בעקבות פנייה של פרקליטו של גולן. לדבריה, תשובתו של איסמן הייתה: ״אני לא בקיא בפרטים״. זמולוצקי שאלה אותו: ״אם אתה לא בקיא בפרטים, למה סגרת את התיק".
יו"ר הוועדה ח"כ פנינה תמנו שטה (המחנה הממלכתי) פתחה את הדיון שהיה מלא עד אפס מקום בטקסט נוקב: "מעטות הפעמים שאנחנו עדים לאירוע שבו איש או אישה הנצבים בלב ובמרכז פרשה שמגלמת בתוכה מבחן של ערכים בסיסיים ויסודיים בחברה מתוקנת, מצליחים לטלטל, לעורר השראה, לגעת בכאב, לחשוף את האמת העירומה, ולהציב אותנו כבני אנוש בבחירה בן טוב לרע, בבחירה בין מוסר לשפל, בין ערכים לשקרים, בין צדק להונאה, בין החזק למוחלש, בבחירה מהן הפנים שלנו כחברה ובאיזה עולם אנחנו רוצים שילדינו, ילדי ישראל בנים ובנות יגדולו".
היו"ר אמרה: "טאיסיה הגיבורה, תודה שאת כאן, אומנם זו לא הפעם הראשונה, אך הפעם יצאת מהמחשכים לאור, את כבר לא אות, את שם פנים, את אמא את אישה, את אותה נערה שהיתה קורבן לניצול ופגיעה מחפירים, של כוח, ניצול והתעללות מינית, ופגיעה חמורה של נפש האדם. בשבוע האחרון את ניצבת באור הזרקורים וזועקת זעקה כלביאה של אותה נערה שהיית, זועקת זעקה שהיא לא רק עשיית הצדק האישי והפרטי שלך, אלא צדק לתיקון המעוות, החולה והרע בחברה שלנו, למען יראו ויראו כל המעזים לנצל נערות ונשים מכוח השררה, הכסף, המעמד והקשרים".
"ואנחנו כאן איתן לשרטט לחרוט גבול ברור ולומר מי שפוגע ומנצל מינית יש להוקיע אותו מהחברה, והוא ישלם מחיר. מי ששותק ואין לו אמירה שותף בדרך זו או אחרת לתרבות של השתקה והפחדה. מי שצריך להסתתר זאת לא את טאיסיה אלא הפוגעים מי שצריך להתבייש זה הפוגעים ולא הקורבנות טאיסיה תודה על אומץ ליבך ותעצומות הנפש שאת מגלה זה למעלה מעשור, מול כוחות אדירים שאינם לצערנו מתחילים ומסתיימים רק בהתנהלותו של איל גולן בפרשה, אלא גם של אנשים מדורדרים מוסרית, שמעזים לנרמל, ולתרץ את הזוועות שאירעו לך ולנ', אחת מהאמירות הקשות והשפלות שנאמרו על ידי בני אלבז שקשה לחזור עליה אך אומר אותה כאן, כדי להסביר את העזות - ילדה שפותחת רגליים היא לא ילדה". אדון אלבז ושכמותך. אנשים שאומרים דברי בלע שכאלה, הם בעצם אנשים שמצדיקים פדופליה. ילדה היא ילדה, נערה היא נערה, ואישה היא אישה- ומי שפוגע באישה שאומרת די כואב לי הוא עבריין שצריך לעמוד לדין".
זמולוצקי, פתחה את דבריה ואמרה: "החלטתי לכתוב את הדברים על מנת שאוכל לנגוע בכל הנקודות שרציתי להתייחס אליהן בפני הוועדה באתי לכאן היום להביא את המקרה שלי ושל עוד נערות שהן נפגעות בפרשת אייל גולן. אני פה לאחר שנחשפתי בפנים גלויות ובאתי לדבר בשמי ובשם כל המוצללות והצלליות ובשם האנשים השקופים והשקופות שחוו פגיעות מיניות ואונס".
"הייתי במנגנון הניצול והאונס במשך כמעט שנה שלמה שהתנהל בחסות אייל גולן ובשם הערצה כלפיו. הייתי ילדה שחיה במצבים לא פשוטים, בלי אבא, עם אמא קשת יום שאינה דוברת עברית. התגלגלנו במעונות לנשים מוכות ושגדלתי קצת הייתי נערה בסיכון במוסד 'צופיה'. הייתי טרף קל ועם נתונים שהתאימו לנצלנים לאנסים ובועלי קטינות עמדתי בקריטריונים והוכנסתי לתוך המנגנון. היו שם הבטחות, מילים יפות, 'חיים שלי', 'אבא את תגיעי רחוק, ניסע לפה, את תהיי ב-vip'. כילדה-נערה מתבגרת זה היה נראה לי שאני בפסגת העולם. לאחר זמן מסוים התחלתי להבין שזו הייתה מחשבה תמימה. נתקלתי ברוע ובמלכוד שאי אפשר היה כילדה ללא תמיכה ללא משפחה לצאת מאותו מנגנון אכזרי. לא היו לי כלים להתמודד מול הרוע הזה, מול המציאות הקשה. ברגע שלא עשיתי את רצונם נזרקתי במקומות רחוקים מהבית בלי כסף, בלי אפשרות לחזור. אמרתי 'לא' עשרות פעמים, זה לא עזר לי. אבל דווקא היום אני רוצה לא להתמקד במנגנון האכזרי הזה אלא במשטרת ישראל".
"אני טוענת שלא הייתה פה חקירה רשלנית - אלא חקירה פושעת. אני חושבת שהגיע הזמן לחשוף את האמת. לא ייתכן שבמדינה מדינת חוק יקרו דברים כאלו, שהמשטרה תתבטל מול אישיות. אני הייתי במקום הזה, שילמתי על כך מחירים כבדים מאוד ואני פה לשנות. אני פה פעם שנייה בוועדה. קצת צורם לי שמתוך משכן הכנסת היו מי שנתנו לגיטימציה, העניקו פרסים, חיבקו ותמכו ואפילו דיברו מהגרון של אייל גולן. 'הוא זכאי, מה אתם רוצים', אמרו כולם. אני עם כל זה מתמודדת כבר 11 שנים שהם כל חיי הבוגרים. לא באתי לעולם כדי להיות 'פותמוביל' בעולם הזה. אני לא אשמה שאנשים לקחו אותי למקום הזה. אני לא אשמה שהיו מי ששמרו עליהם ועד היום שומרים עליהם. גם לא ששמתי את הפנים שלי ואת המשפחה שלי לעיני מדינה שלמה מבלי שיהיה שינוי, אני קוראת מכאן לכולם לקחת אחריות ולהתחיל לעשות ולתקן לא רק בשבילי. אני מדברת כאן גם בשביל אותם אלו שבצללים".
עמרי אסנהיים, כתב כאן 11 שראיין את עם המתלוננת, אמר בדיון: "רוצה להגיד רגע משהו שחשוב לי, על כאן 11. המקום שהוא הבמה הציבורית שבה אפשר להעלות את הדברים, לתת 60 דקות שבהן טאיסיה מדברת, בלי פרסומות. באמת מקום שמאפשר לדבר הזה לקרות".
במקביל, אורית סוליציאנו מנכ"לית איגוד מרכזי הסיוע, שיתפה: "גם אני זכיתי לקבל תביעת איום בדיבה מאייל גולן. אני יושבת כאן בכאב אדיר ואחרי הצפייה הבנתי את עומק המחדל. פנינו למבקר המדינה לחקור את גודל המחדל. הייתה שם הגשת פופקורן והעלאת עורכת הדין לחקירה בלייב. לוקחים את הנערה הצעירה באזיקים לחקירה ואז שואלים איך אפשר שיהיו ראיות? המשטרה חייבת לבדוק את עצמה ואני קוראת למבקר המדינה. הפרשה הזאת היא ענקית ומשפיעה על כולנו".
בדיון נכחו גם מנכ"לית המטה למאבק בסחר בנשים ובזנות מוריה רודל סילפן ושורדת הזנות לנה דיוואין. סילפן, מנכ"לית המטה למאבק בסחר בנשים וזנות:"כדאי שנבין – הזנות בישראל פורחת - במגדלי יוקרה, בשכונות מגורים, ברשתות החברתיות ובמקומות "תמימים". מדובר במקרה של שידול לזנות וסרסור בקטינות, לא פחות. הדרך היחידה למנוע את הפרשה המזעזעת הבאה, היא לדרוש מהמשטרה להגביר אכיפה. בשנת 2024 משטרת ישראל חילקה 88 קנסות לצרכני זנות, אני אחזור שוב על המספר – 88 קנסות בלבד. זוהי החובה של כולנו לוודא שחוק איסור צריכת זנות, שעתיד לפוג ביולי הקרוב, יעבור בחקיקת קבע. אחרת איך נמנע את המקרה הבא?".