כוכבת העל הישראלית גל גדות הפגינה נוכחות מרשימה בטקס פרסי האוסקר השנתי בלוס אנג'לס. גדות, זוהרת בשמלה אדומה וחלקה, עלתה לבמה יחד עם השחקנית רייצ'ל זגלר להעניק את פרס האפקטים החזותיים הטובים ביותר.

למרות שמועות על מחלוקת אפשרית בין השתיים, בשל תמיכתה המוצהרת של זגלר בפלסטינים בעבר, השתיים הפגינו מקצועיות מלאה על הבמה, והופיעו מחייכות וללא סמלים הקשורים למלחמה המתמשכת.

גל גדות ורייצ'ל זגלר (צילום: רויטרס)
גל גדות ורייצ'ל זגלר (צילום: רויטרס)

בניגוד לטקסים קודמים השנה כמו טקס הגלובוס הזהב, בו גדות בחרה שלא לענוד את סיכת הסרט הצהוב, תשומת לב מועטה הופנתה לסמלים פוליטיים בטקס האוסקר הנוכחי. עם זאת, נראה כי בעלה של גדות, ירון ורסנו, בחר לענוד סיכה כסופה בצורת סיכת הסרט הצהוב על השטיח האדום.

טקס האוסקר השנה התאפיין בפחות התייחסויות פוליטיות בהשוואה לשנה שעברה, כאשר הנוכחים היו עסוקים יותר בנושאים מקומיים כמו השריפות שפקדו את לוס אנג'לס ומותו של השחקן ג'ין הקמן.

גל גדות, האוסקר ה-97 (צילום: רויטרס)
גל גדות, האוסקר ה-97 (צילום: רויטרס)

גל גדות ובעלה, ירון ורסנו (צילום: רויטרס)
גל גדות ובעלה, ירון ורסנו (צילום: רויטרס)

נוכחותה של גדות בטקס מדגישה את מעמדה כאחת השחקניות הישראליות המצליחות ביותר בהוליווד, שממשיכה לייצג את ישראל בזירה הבינלאומית בתקופה מאתגרת זו.

הסרט התיעודי "אין ארץ אחרת", יצירתם המשותפת של היוצר הישראלי יובל אברהם והיוצר הפלסטיני באזל אדרה, הגיע לשיא הכרה בינלאומית עם זכייתו באוסקר לסרט התיעודי הטוב ביותר.

בנאומו, התבטא אברהם באופן מאוזן יותר מבעבר כשאמר: "אנו רואים אחד את השני, ההרס הנורא של עזה ואנשיה, שחייב להסתיים, בני הערובה הישראלים, שנלקחו באכזריות בפשע של 7 באוקטובר, שיש לשחררם". הוא הדגיש כי "אנחנו שלובים זה בזה... ביחד, יש דרך אחרת". אדרה מצדו, שהפך לאחרונה לאב, הביע תקווה שבתו לא תצטרך לחיות במציאות דומה לזו שהוא חווה.

מתוך הסרט ''אין ארץ אחרת'' (צילום: ''אין ארץ אחרת'')
מתוך הסרט ''אין ארץ אחרת'' (צילום: ''אין ארץ אחרת'')

טרם זכייתו באוסקר, הסרט זכה בפרסים נחשבים בפסטיבלי קולנוע ברחבי העולם, כולל בפסטיבל ברלינאלה 2024. למרות ההצלחה, הופעות קודמות של היוצרים בטקסי פרסים עוררו מחלוקת והאשמות באנטישמיות, האשמות שנדחו על ידי היוצרים.

זכייתו של הסרט באוסקר משקפת את עניין הקהילה הבינלאומית בנרטיבים מורכבים מהאזור, ואת הרצון לשמוע קולות המציעים גישור ופתרונות לסכסוך המתמשך.