כתב השטח של תוכנית הטלוויזיה ״העולם הבוקר״ של רשת 13, פז רובינזון חשף היום (שני) במהלך התוכנית כי המחבל שהיה אחראי על הפיגוע בצומת מגידו בשנת 2002, בו אביו נפצע באורח קשה, ישתחרר במסגרת העסקה הנוכחית לשחרור החטופים והחטופות.

"אני רוצה להאיר זרקור על המשפחות השכולות, הרבה מאוד מהמרצחים שהולכים להשתחרר בעסקה הזאת - זה מטלטל אותן לחלוטין. הסתכלתי ברשימה הזאת והבן אדם שמלבד את רכב התופת שהיה צמוד לאוטובוס בו אבא שלי נסע ונפצע באותו פיגוע טרור, הולך להשתחרר בעסקה הזאת. אמנם הוא (המחבל) הולך להיות מגורש, אבל משיחה הבוקר עם אבא שלי, זה מטלטל אותו לחלוטין, ואני בטוח שכך גם כל בני משפחות האחרים".

פז רובינזון ואביו (צילום: מתוך אינסטגרם)
פז רובינזון ואביו (צילום: מתוך אינסטגרם)

עוד הוסיף: ״תחושות קשות מאוד. אבא שלי נפצע באורח מאוד קשה. הוא עבר שיקום של חודשים ארוכים, הפצע הנפשי שלו הרבה יותר גדול מהפצע הפיזי שנשאר איתו עד היום. בפיגוע הזה גם נרצחו 17 אזרחים. אחד הפיגועים הקשים שהיו במדינה ואותו מחבל מתועב שמלכד את הרכב יוצא עכשיו לחופשי. אז התחושות בהחלט לא פשוטות, אבל מטרת שחרור החטופים חשובה מכולן, ואני חושב שגם אבא מעכל ומבין את זה. אני רואה אנשים שבני המשפחות שלהם נרצחו, אבא שלי בחיים, וגם הן צריכות להתמודד עם הבשורה הזאת, אז אני מאמין שלהן הרבה יותר קשה. אבא שלי כאן".

אתמול התקיימה הפעימה הראשונה במסגרת העסקה בה שוחררו משבי החמאס שלושת החטופות רומי גונן, אמילי דמארי ודורון שטיינבכר וחזרו לשטח ישראל.