"ניפגש בקרוב", "את מתה, בעלך מת, הילדים מתים", "נשלח לך את הראש שלך הילדים שלך בדואר" - אלו רק חלק מההודעות המאיימות ששלח תושב השפלה, בן ה-47, לאשת התקשורת אופירה אסייג באוקטובר 2023, ימים ספורים בלבד לאחר פרוץ מלחמת ה-7 באוקטובר.

באחרונה גזרה שופטת בית משפט השלום בתל אביב, מירי הרט-ריץ, את דינו של הנאשם לחודש מאסר על תנאי למשך שלוש שנים, ופיצוי לאסייג בסך 700 שקלים.

אופירה אסייג (צילום: רפי דלויה)
אופירה אסייג (צילום: רפי דלויה)

על פי כתב האישום כשבוע לאחר תחילת המלחמה, שלח הנאשם סדרת הודעות מאיימות לטלפון הנייד של אסייג, מגישת טלוויזיה בתוכנית אקטואליה בערוץ 12. בין ההודעות המטרידות נכתב גם: "מוזמנת לדווח לכולם זה לא משנה את וכולם מתים" וכן "מה קורה לסבית? נעלמת? מה את מפחדת שישחטו את בעלך והילדים?? גם ככה זה מה שיקרה... בעלך, ההורים שלך, ההורים שלו, אתם מתים".

הנאשם, עצמאי ונעדר עבר פלילי, הודה במיוחס לו במסגרת הסדר טיעון. בעקבות ההליך המשפטי, הוא החל בהליך טיפולי משמעותי ביוזמתו. בתסקיר המבחן צוין כי חלה התדרדרות במצבו לאחר פרוץ המלחמה, תוך צריכה מוגברת של אלכוהול. הנאשם שלל היכרות קודמת עם אסייג וקישר את ביצוע העבירות להשפעת האלכוהול, ללא כוונת פגיעה מצדו. עוד נכתב כי הנאשם הביע חרטה ובושה ביחס למעשיו, ושלל דפוסי התנהגות אלימים.

נציגת התביעה טענה כי מדובר בפגיעה ברף הגבוה של הערכים המוגנים. "העובדה שהאיומים הושמעו כלפי אשת תקשורת מהווים נסיבה לחומרה וכך גם תוכן המלל והפנייתו כלפי בעלה וילדיה של המתלוננת", אמרה. התביעה דרשה למקם את העונש בתחתית מתחם עונשי שנע בין מספר חודשי מאסר בעבודות שירות ועד 12 חודשי מאסר.

אופירה אסייג (צילום: אור גפן)
אופירה אסייג (צילום: אור גפן)

סנגורו של הנאשם, טען תוך הסתמכות על תיק דומה כי: "מדיניות התביעה והפרקליטות בתיקים בהם מדובר באיום בודד של נאשם נעדר עבר פלילי מתחיל ממאסר על תנאי". הסנגור הדגיש את השתלבותו של הנאשם בהליך טיפולי משמעותי והציג מסמכים המעידים על חובות כבדים של הנאשם, אך ציין כי הוא זוכה כיום לתמיכה משפחתית מלאה.

בהכרעתה, השופטת הרט-ריץ קבעה כי הערכים המוגנים שנפגעו הם "הגנה על שלוות נפשה, ביטחונה, כבודה וחופש פעולתה של המתלוננת, כמו גם חופש הביטוי וחופש העיסוק שלה, שהרי האיום הושמע כלפיה בשל עבודתה כאשת תקשורת". למרות חומרת האיומים, השופטת התחשבה בעובדה שהם נשלחו "באמצעות אפליקציה של משלוח הודעות בטלפון הנייד, דהיינו ללא אמצעי מדגים ורק במועד אחד – 15.10.23 אשר אף הוא סמוך מאוד לאירועי 7.10.23 על כל המשתמע מכך".

לכן קבעה כי הפגיעה בערכים המוגנים היא ברף הבינוני. "התרשמתי כי הנאשם ראה בהליך הפלילי הזדמנות לבצע שינוי משמעותי בחייו", כתבה השופטת בגזר הדין. "הנאשם עושה מאמץ אמיתי לשנות את מסלול חייו, לתפקד ולקדם את עצמו במישורי החיים".