מסתבר שמשה אשכנזי, השחקן והקומיקאי האהוב, לא משאיר דבר ליד המקרה. במהלך אירוע חגיגי של עוצבת הקומנדו של צה"ל, שאותו הנחה יחד עם אילנית לוי, הפתיע אשכנזי את הנוכחים כשהגיע לא רק עם חולצה מהבית, אלא גם עם מגהץ וקרש גיהוץ אישיים - על מנת לוודא שמראהו יהיה מושלם לקראת ההנחיה.

האירוע, שנערך בהשתתפות בכירי צה"ל וחיילי העוצבה המובחרת, הפך לשיחת היום לא רק בזכות תוכנו החגיגי, אלא גם בשל המחזה המשעשע של אשכנזי המקפיד על כל פרט בהופעתו החיצונית. צפו בקטע: 

הסטורי של משה אשכנזי (צילום :מתוך אינסטגרם)

כזכור אשכנזי, יליד 19 בספטמבר 1983, הוא שחקן, קומיקאי וסטנדאפיסט ישראלי מוערך שנולד וגדל בעכו. את צעדיו הראשונים בעולם הבידור עשה בשנת 2004, כשהיה בוגר מגמת התיאטרון של תיכון "אורט דרסקי" בעכו.

בשנה השנייה ללימודיו החל אשכנזי לשחק בתיאטרון הערבי-עברי ביפו, כשגילם דמות בהצגה "גריניץ'" שכתב וביים שי פיטובסקי. מאז התפתחה הקריירה שלו והוא הפך לאחד השחקנים והקומיקאים המוכרים בישראל.

אשכנזי התפרסם בזכות תפקידיו בסדרות מצליחות כמו "מטומטמת", "בשבילה גיבורים עפים", "הדילרים", "פשע לא נורמלי" ועוד. במקביל לקריירת המשחק, פיתח אשכנזי קריירה של סטנדאפיסט מצליח, והופיע במופעי סטנד-אפ ברחבי הארץ.

הסטורי של משה אשכנזי (צילום: מתוך אינסטגרם)
הסטורי של משה אשכנזי (צילום: מתוך אינסטגרם)

בשנת 2022 השתתף אשכנזי בתוכנית "רוקדים עם כוכבים", שם רקד בצמד עם הרקדנית ג'ניה גלפרין. מסלול חייו ידע עליות ומורדות, ובאוקטובר 2023, ימים ספורים לפני פרוץ מלחמת חרבות ברזל, עזב אשכנזי עם משפחתו את ישראל ועבר להתגורר בתאילנד, אך חזר לארץ כעבור כעשרה חודשים.

האירוע בו הנחו אשכנזי ולוי נערך עבור עוצבת הקומנדו של צה"ל, הידועה גם כחטיבת עוז (חטיבה 89). זוהי עוצבת חיל רגלים למבצעים מיוחדים של זרוע היבשה בצה"ל, המאגדת תחתיה ארבע יחידות קומנדו מובחרות – יחידת אגוז, יחידת מגלן, יחידת דובדבן ויחידת הסיוע המבצעי (יחס"מ).

הסטורי של משה אשכנזי (צילום: מתוך אינסטגרם)
הסטורי של משה אשכנזי (צילום: מתוך אינסטגרם)

חטיבת הקומנדו מילאה תפקיד מרכזי במלחמת חרבות ברזל, החל מיומה הראשון ב-7 באוקטובר 2023, ולוחמיה פעלו בעוטף עזה, בצפון עזה, במרחב שאטי ובעיר ח'אן יונס, וכן בלבנון.