- שדרנית הרדיו הדר מרקס, בתה עמליה והקונדיטורית ואושיית הרשת אור שפיץ, התייצבו בשבוע שעבר במטבח של מסעדת קומראן בת"א והשתתפו בהכנת כ־5,000 כריכי חלה עם שניצל למילואימניקים הלוחמים בכל החזיתות. הן עשו את ההתנדבות המרגשת במסגרת “החמ"ל של ענבל", הדואג לחיילי המילואים מאז פרוץ המלחמה.
- שדר ערוץ 14 ואיש הימין שמעון ריקלין, אשתו אלונה בר און, מו"לית "גלובס", ואמה, קרי, עזבו את תל אביב ויצאו להתאוורר בזמן המלחמה ביישוב בהרי ירושלים.
- פרופ' עוזי רבי מונה ליו"ר מרכז מורשת יהדות בבל, בנוסף לשלל תפקידיו ועיסוקיו: פרופ' מן המניין באוניברסיטת ת"א, ראש החוג להיסטוריה של המזרח התיכון באוניברסיטה וגם סופר, מרצה ומרואיין מבוקש בארץ ובעולם, שהיה בעבר ראש מרכז דיין לחקר המזרח התיכון. פרופ' רבי מחליף את היו"ר הוותיק פרופ' אפרים צדקה, שכיהן כיו"ר המרכז במשך 14 שנה.
- בכירי ומתנדבי עמותת שניר החלו לחלק מאות ערכות פנאי לילדים שפונו מבתיהם, ונאלצים להתגורר במלונות, לאחר שבתיהם נפגעו מירי הטילים מאיראן. מדובר בחלוקה של מעלה מ 250 ערכות המותאמות לילדים מגילאי 3 ומעלה.
הערכות כוללות משחקים, עיתוני ילדים, חוברות יצירה, צבעים ואמצעי הפעלה נוספים, במטרה לשמח את הילדים, להקל על השהות הארעית במלון, ולאפשר גם להורים רגעים של מנוחה עם פתרונות יצירתיים להעסקת הילדים.
ניר שמול, יו"ר עמותת שניר אמר: "כשילד מאבד את הבית, הוא לא מאבד רק קירות – הוא מאבד שגרה, ביטחון ותחושת יציבות. אנחנו לא יכולים להחזיר להם את הבית – אבל אנחנו כן יכולים להכניס קצת אור ושמחה לחדר שבו הם ישנים עכשיו. זו המחויבות שלנו כחברה לא להשאיר אף ילד מאחור."
שירלי קרני, מנכ"לית עמותת שניר: "ההחלטה על חלוקת ערכות הפנאי נולדה מתוך מחשבה על המציאות הקשה שנכפתה על הילדים – ורצון אמיתי לשמח אותם. אין ילד שלא אוהב לקבל מתנה, ולכן גם הקפדנו להתאים את תוכן הערכות לגילאי הילדים. החיוך על פניהם כשקיבלו את הערכה – שווה הכול. אני מודה למתנדבים ולתורמים – 'המלאכים של שניר' – שנרתמים בכל פעם מחדש והופכים כל יוזמה למציאות."
בסיום החלוקה אמרה קרני: "אנו מבקשים להודות באופן אישי לרמי שיר, עורך עיתון הילדים "אצבעוני", על תרומתו הנדיבה של מאות עיתונים לטובת הערכות – תרומה שמוסיפה תוכן איכותי, מעשיר ומחבק לילדים הזקוקים לכך יותר מתמיד.
- בעלי רשת בתי הקפה ביגה, יאיר מלכה, גלעד אלמוג וניר אדרי השיקו אמש (יום א) קונספט חדש של סניפים שכונתיים תחת השם: BIGA STREET, פורמט שכונתי, אינטימי ונגיש, של סניפים קטנים יותר הממוקמים בלב מגורים, שינגישו את חווית קפה ביגה "מתחת לבית".
שני הסניפים הראשונים יפתחו בהשקעה של כ 3 מיליון ₪, בשני מוקדים שונים בארץ: בשכונת הנוריות בראשון לציון ובשכונת הנשיא ויצמן בעיר טבריה. בהמשך צפויה הרשת להתרחב לשכונות נוספות ברחבי הארץ.
יאיר מלכה, גלעד אלמוג וניר אדרי, מבעלי רשת קפה ביגה חנכו את הסניף הראשון בטבריה ואמרו: " הקונספט השכונתי יתמקד בסניפים קומפקטיים, הנעים עד 100 מ"ר לכל סניף, שיעוצבו באווירה אינטימית וביתית, עם מספר מצומצם של מקומות ישיבה, שירות אישי, שירותי TAKE AWAY ותפריט מותאם המבוסס על מוצרי בייקרי איכותיים שנאפים במקום, בשילוב מעדנייה הכוללת מבחר של עוגות, עוגיות, לחמים, פסטות, ממרחים, מוצרים ללא גלוטן, ללא סוכר ועוד.