יום לאחר תקרית שעוררה סערה ברשתות החברתיות, בעל בית הקפה "נינה" בנווה צדק החליט היום שלא לפתוח את העסק. התקרית התרחשה אתמול כאשר שורדת השבי דניאלה גלבוע ביקשה להיכנס לשירותים בבית הקפה וסורבה על ידי הבעלים. אייל, בעל בית הקפה, נשמע מותש ורגיש, "על הילדה אני לא כועס באמת, אין לי מילה רעה עליה", הוא אמר. "אני לא יודע אם מחר אני אפתח. זה לא נעים, לא לי, לא לבנות שלי, לא למשפחה".

לדברי אייל, הוא עובד לבדו במטבח כאשר גלבוע נכנסה לבית הקפה. "היא שאלה אפשר שירותים? ואמרתי לה לא, זה רק ללקוחות המסעדה", מתאר את המפגש. "היא יצאה החוצה וחזרה אחרי רבע שעה או עשרים דקות". אייל מספר שרק אז גלבוע גילתה לו שהיא הייתה חטופה בעזה. "היא אמרה לי 'גם בעזה לא נתנו לי להיכנס לשירותים'. אמרתי לה שאני מתנצל, אבל אין קשר - יש לי כללים שאני לא מכניס אנשים מהרחוב".

בית קפה ''נינה'' בנווה צדק (צילום: ללא קרדיט)
בית קפה ''נינה'' בנווה צדק (צילום: ללא קרדיט)

בעל בית הקפה מכחיש בתוקף את הטענה שהוא אמר לגלבוע "לא מעניין אותי שהיית חטופה". "אני בחיים לא אמרתי לה משפט כזה", הוא מדגיש. "אני בן אדם שהולך ומפגין כל שבת בכיכר החטופים. הרי לפני שלוש שנים הייתי שמאלני, מגעיל, בעד המהפכה והסיפור עם נטלי דדון, עכשיו אני ימני שלא סובל את החטופים, את מבינה? אני בחיים לא אמרתי לה, אני הולך ומפגין שיצאו, שחררו את כולם עכשיו".

עוד הוסיף: ״אני נוטל חלק פעיל במאבק להחזרת  החטופים, מתפלל לשובם, להחלמתם של החוזרים ומביע צער רב ומתנצל שוב, מעומק ליבי, בפני דניאלה״.

אייל תאר את מצבו הקשה מאז פרוץ המלחמה: "אני כבר שנתיים במלחמה יומיומית כדי לשרוד. הצוות שלי במילואים, אבל לא פתחתי כי הם לא יכולים לבוא כשצריך". הוא מוסיף שלו גלבוע הייתה אומרת לו מההתחלה על מצבה, הוא היה מתנהג אחרת. "בכיף הייתי מכניס אותה, איזה מניע יש לי? אני מכניס מדי פעם קשישים, מגיעים עם ילד - אני אומר להם כנסו". אייל מבטא הבנה לטראומה של גלבוע: "היא ילדה בת שמונה עשרה, מבין את הטראומה, ליבי אליה".

דניאלה גלבוע בריאיון לעובדה (צילום: צילום מסך קשת 12)
דניאלה גלבוע בריאיון לעובדה (צילום: צילום מסך קשת 12)

אייל חושש מהחשיפה התקשורתית הצפויה: "אלפי שופטים אותי וצולבים אותי. יש לי ילדה מתגייסת עוד מעט ליחידה קרבית", הוא מוסיף שלא מתכוון להיכנס לפולמוס תקשורתי: "אני לא רוצה להתחיל להתחיל צילומים, ראיונות, ערוץ זה ערוץ זה".

הסערה ברשתות החברתיות לא איחרה להגיע. בין היתר, נוספו לבית הקפה אלפי דירוגים נמוכים לעמוד של בית הקפה בגוגל, אשר חשפו טענות רבות מצד לקוחות זועמים: "לא להתקרב, קיבלנו בחילה מהאנרגיה.. משהו לא טוב קורה שם", כתב אחד המדרגים, והעניק למקום כוכב אחד בלבד. "המקום הכי נוראי שקיים. מי שקונה שם קונה כרטיס לגיהנום", כתב מדרג אחר, שהעניק למקום ציון דומה, ושלישית הוסיפה: "האווירה שם לא טובה והעובדים ממש לא נחמדים. לא ממליצה". הסערה ברשת סביב התנהלות בית הקפה הביאה לירידה משמעותית של דירוג המקום בגוגל, כאשר הציון עומד - נכון לרגע כתיבת שורות אלו - על 1.1 כוכבים בלבד. 5,244 ביקורות שונות, אלפים ניתנו ביממה האחרונה מאז היוודע דבר המקרה.

הסטורי של דניאלה גלבוע (צילום: צילום מסך אינסטגרם)
הסטורי של דניאלה גלבוע (צילום: צילום מסך אינסטגרם)

כזכור אתמול דגלבוע פרסמה את הסטורי ובו כתבה: "אתם רואים את המקום הזה בנווה צדק? קפה נינה, נווה צדק למקום הנחמד הזה. נכנסתי. פניתי למוכר וביקשתי בצורה מכבדת ללכת לשירותים כי יש לי בדחיפות. המוכר ענה לי שלא. טריגר קטן וקווץ' בלב שמחזירים אותך בקלות לעזה. למתי שאמרו לי בדיוק מתי אני יכולה ללכת לשירותים או לא. וויתרתי ויצאתי מהמקום, אבל אני מחכה למונית, והנסיעה שלפניי ארוכה, אז החלטתי לבקש שוב, ולצערי להשתמש ואם אפשר בבקשה דחוף. אותו בן אדם המשיך להתווכח איתי שאסור לי. מול כל האנשים, ואמרתי לו בדיוק במילים האלה: 'ההתנהגות שלך מזכירה לי את המחבלים שאמרו לי לא כשהתחננתי לפיפי' ומה הוא אמר בתגובה? למי אכפת בכלל שהיית חטופה, אומרים לך לא אז זה לא. לכי מפה".