אחרי ההשקה המדוברת – הסגירה המפתיעה: השפים יוסי שטרית ותומאס זוהר פתחו מסעדה חדשה, קונתאי, אבל המסעדה התאילנדית של שטרית לא שרדה יותר מכמה חודשים ספורים. "בדיעבד הסתבר לי שהבחירה בזוהר כשף המסעדה התאילנדית ביפו לא הייתה נבונה, ולצערי היא לא הוכיחה את עצמה כמוצלחת", הצהיר שטרית בהודעה לעיתונות, תוך שהוא מדגיש כי "בבישול שלי אין קשר למטבח התאילנדי, וכל הבחירה בקונספט הזה הייתה אך ורק למענו".
לדבריו, "ניכנס עכשיו לתקופת שיפוץ וארגון קצרה ואחריה אני מתכנן להביא את היכולות שלי - ורק שלי - למקום. במהלך השנים הבנתי שיש הרבה אנשים שרוצים לאכול את האוכל שלי בצורה קלילה יותר ונגישה יותר מהיבה, ובדיוק מקום כזה אני הולך לפתוח שם. מאחל הצלחה לתומאס בהמשך דרכו".
המסעדה שפעלה בשכונת נגה ביפו נסגרה בימים האחרונים, לאחר פעילות של מספר חודשים בלבד, נפתחה בדצמבר האחרון, כשאת תפקיד השף בפועל מילא זוהר. החיבור בין זוהר לשף שטרית, הבעלים של מסעדת "היבה", נוצר עוד בתקופת עבודתם המשותפת במתחם הפודטראק DNA. "קונתאי" הייתה המסעדה הראשונה שנוהלה על ידי זוהר, בליווי מקצועי וייעוץ קולינרי של שטרית.
במהלך תקופת פעילותה, זכתה המסעדה לשבחים על האוכל שהכין זוהר ועל האווירה הייחודית ששררה במקום. ביומיים האחרונים נסגרה מערכת ההזמנות להזמנות חדשות, וכל ההזמנות העתידיות בוטלו.
הצגת פוסט זה באינסטגרם
הסגירה של "קונתאי" מצטרפת לגל סגירות של מסעדות בחודשים האחרונים, בהן גם מסעדת "אדמתי" בתל אביב - שפעלה במשך חודשים ספורים בלבד, "קפה דלאל" בכיכר המדינה, "טוני ואסתר", "פרדס" ועוד.
שרשרת אירועים כמו הקורונה, ההפיכה המשפטית, מבצע "חרבות ברזל" ולאחריו המלחמה עם איראן, הותירו עסקים רבים בענף המזון במצב קשה.
הצגת פוסט זה באינסטגרם
כחודשיים לאחר הפתיחה זוהר כתב את הפוסט הבא: "אומנם כבר פתחנו דלתות לפני חודשיים, אבל למי בכלל היה זמן להעלות פוסט, שנה וחצי של תכנון, שיפוצים, מלחמה, חטופים ומה לא עברנו.. ולבסוף כמו בכל תהליך יצירה נולד לו ילד.. קונתאי (אדון תאי) - ההגשמה שלי אחרי דרך ארוכה כל כך הרבה תפקידים, עסקים והרבה חלומות פתאום מרגיש כל כך מזוקק ונכון. קונתאי שלי, בר אוכל סיאמי (תאי) בלב שכונת נגה יצא לדרך! מקום קטן, עם הרבה אלכוהול טוב ואוכל מהמטבח הטוב בעולם!".