בכל עונה של "הזמר במסכה" יש תחפושת אחת שמבלבלת את כולם - והשנה זו הייתה האלפקה. כבר מההתחלה הצליח המתמודד לחולל בלבול מוחלט בקרב חברי הפאנל והקהל בבית: תחילה פאנל השופטים חשבו שמדובר באישה, אחר כך שינו כיוון - ועד הסוף, כמעט אף אחד לא ידע במי מדובר. בסיומו של ערב מלא בביצועים סוחפים, האלפקה הייתה זו שקיבלה את מספר הקולות הנמוך ביותר - ונאלצה להיפרד מהתחרות. מאחורי התחפושת התגלה אחד השחקנים הבולטים והאהובים בישראל: אושרי כהן.
לאורך העונה, שמות רבים הוזכרו סביב האלפקה. בשלב הראשון היו מי שניחשו שמדובר בעדי הימלבלוי, שירן סנדל או סופי צדקה. רק לאחר זמן מה התחילו לחשוד שמדובר בגבר - אז נכנסו לתמונה שמות כמו תומר קאפון, ציון ברוך ואקי אבני. אך מאחורי המסכה הסתתר כהן, שהפתיע עם יכולות שירה לא רעות בכלל וניהול קולי מרשים, שהצליח לבלבל גם את המנוסים שבפאנל. שחר חסון, שנחשב לחבר הפאנל המדויק ביותר בעונה, הצליח לנחש את כהן כבר בשלבים מוקדמים, אך ברגע האמת חזר בו מהניחוש והלך עם ליאור סושרד. דווקא סטטיק, שהיה סקפטי לאורך הדרך, זה שפגע בול וזכה בתהילה.
בריאיון ל"ערב טוב" עם גיא פינס, התייחס כהן לשמועות וההדלפות: "הייתי צריך להדוף את האנשים, נגמרו לי התירוצים", אמר וציין: "בכל העונות, מדי פעם היו מעלים את השם שלי, היו זורקים לי את זה, מדברים איתי, שואלים אותי, מנסים להבין. אני מודה שהעונה כנראה שלא הייתי כזה מתמודד מספיק טוב והרבה חשבו שזה אני, זה הגיע אליי מכל כיוון".
על השאלה האם תמיד חלם להיות זמר, ענה: "האמת שתמיד השתעשעתי ברעיון, אני אוהב לשיר ואני חושב שהתוכנית הזאת מתחלקת לשניים, לתוכנית עצמה ולחלק היותר חשוב, שזה הסטודיו. הרגעים האלה באולפן שאתה צריך לשיר ודווקא לא מהמקום שלך, אלא לחפש דמויות בתוך עצמך כדי שלא יזהו אותך. מעבר לכיף, זו גם הייתה חוויה מלמדת אומנותית, ממש באנו לסטודיו וחיפשנו דרכים מיוחדות לשיר, זה משהו שלא עשיתי המון שנים, זה היה כיף לא נורמלי".
ומה לגבי התחפושת עצמה? כהן מספר שהחוויה לא הייתה פשוטה בכלל: "זה אחד הדברים הכי קשים שעשיתי בחיים, זה היה מאוד קשה כי יש לי בעיה עם מקומות סגורים ועם מסכות. בתוכנית הראשונה זה ממש הגיע לאיזה התקפון חרדה קטן, אבל הצוות שם הוא כל כך נחמד ומתוק שהתגברנו על זה ומאז איכשהו הצלחנו. הפרצוף שלי היה בתוך צינור, שזה בעצם הצוואר, אז אני כל התוכנית ככה, בחצי עין, הכל שחור אז אני גם לא רואה, זו חוויה קשה".