הזמר רביב כנר פרץ לתודעה כשכיכב בעונה השביעית של "הכוכב הבא לאירוויזיון", אבל מאז הספיק להפוך לאחד הקולות הבולטים והמרגשים במוזיקה הישראלית. מאחוריו שירות כלוחם במבצע "צוק איתן", שם חווה אובדן קשה של חברים לנשק - טראומה שלא בחר להסתיר אלא לדבר עליה בגלוי.
כנר, שמאז התגייס למילואים, גם במלחמת "חרבות ברזל", נבחר אף להשיא משואה בטקס יום העצמאות 2024 - סמל להוקרה על תרומתו הרבה, הן בצה"ל והן בתרבות הישראלית. עם להיטים כמו "רסיסים" ו"רוצה שלום", הוא ממשיך לכבוש את מצעדי הפזמונים ולרגש לבבות.
כעת, על רקע רצף המקרים הקשים, בהם לוחמים שמו קץ לחייהם, בעקבות התמודדות עם פוסט טראומה ממלחמת "חרבות ברזל", שיתף כנר סטורי בעמוד האינסטגרם שלו, ובדבריו הביע דאגה עמוקה: "הייתי עד לאחרונה להרבה מקרים שאנשים שמו קץ לחייהם. הלומי קרב, וכאלו שפשוט לא יכלו להכיל את מה שהם ראו, ורצו קצת שקט כי לא יכלו לשאת יותר את החיים בצורה הזאת. חיילים בסדיר, חיילים במילואים. רק השבוע נחשפתי לשלושה. ויש עוד המון. פשוט לא מדברים על זה".
עוד הוסיף: "אותם אנשים הקריבו את החיים שלהם אחרי שלחמו בגבורה, ופשוט לא יכלו לשאת את זה יותר. אז מעבר לזה שכל מי שהיה לוחם או לוחמת - חווה דברים כאלו או אחרים בצבא. בסדיר, בקבע או במילואים. ושם קץ לחייו, צריך להיקרא חלל צה"ל ולהיקבר בבית עלמין צבאי. מעבר לזה - אלו החיים שעדיין ניתן להציל. אותם צריכים חיבוק, ענק, מכולנו. ועזרה. ושמירה".
לסיום כתב: "האנשים האלו - הלומי הקרב, יכולים להיראות אנשים רגילים. כי הם הכי רגילים שיש. אבל מה שקורה שם בפנים, בראש שלהם - זה עולם אחר. אני יודע את זה. ואני מכיר את זה. תפתחו עיניים בבקשה. תעזרו לאלו שצריכים. הם בחיים לא יבקשו עזרה. הם חזקים. הם גיבורים. אבל בסוף כל גיבור יכול להישבר. ובמקרים האלו - הגיבור נשבר".