אסף זמיר ומאיה ורטהיימר נפלו קורבן לעוקץ. זמיר כמו כל ילד מחונך היטב, עדכן את הוריו, שפחות מבינים בטכנולוגיה מתקדמת, שלא ילחצו על אף לינק שנשלח להם בנייד או במייל. לינקים, שעשויים להכניס להם וירוס או גרוע מכך, האקר שיעשה שימוש בפרטים האישיים שלהם, הכוללים את מספרי חשבון הבנק ומספר כרטיסי אשראי.
אלא שבזמן שהוא מסתלבט על ההורים שלו, הוא נפל בעצמו קורבן לעוקץ. זמיר קיבל הודעת אסמס ובה הוראת תשלום על חוב שנוצר לו בכביש 6, הוא לחץ על הלינק המצורף ומילא את פרטי אשראי. אך אתמול בבוקר, הוא קיבל הודעה מחברת האשראי, כי כרטיס האשראי שלו ננעל עקב חריגה מוגזמת.
הצגת פוסט זה באינסטגרם
לאחר בירור גילה אסף, כי שילם חוב של כביש 6 ובכך נתן את פרטי האשראי שלו לגנבים שגיהצו לו את האשראי. "הבנתי שאני כן אבא שלי ואני כן זקן. הלינק הסתמי שקיבלתי לא היה מכביש 6. ואישרתי להעביר כסף, ולא חשבתי לעצמי אולי תבדוק, שאני כל הזמן בז לאנשים, ולהורים שלי בעיקר, שלא שמים לב לדברים האלה והנה, אני ההורים שלי". "אל תלחצו על לינקים ותלמדו ממני", סיכם זמיר את הפוסט ששיתף לעוקבים.