יוצא "האח הגדול" קאזם חליליה נהרג הלילה (שני) בתאונת דרכים קטלנית על כביש 6 סמוך למחלף ניצני עוז, כאשר רכב פרטי התנגש במשאית. כתוצאה מההתנגשות העזה נלכד חליליה כשהוא מחוסר הכרה בתוך הרכב.

לוחמי האש מתחנות נתניה וחדרה הוזעקו למקום ופעלו במשך דקות ארוכות לחילוץ הלכוד. במקביל, חובשים ופרמדיקים של מד"א שהגיעו למקום ביצעו בדיקות רפואיות, אך נאלצו לקבוע את מותו של חליליה כשהוא בן 32.

קאזם חליליה (צילום: מיכה לבוטון)
קאזם חליליה (צילום: מיכה לבוטון)

שי רומנו ראש צוות זק״א במרחב שרון סיפר: "מוקד זק״א הזניק מתנדבים לכביש 6 לכיוון דרום בין מחלף באקה ג׳ת לניצני עוז בעקבות דיווח על תאונת דרכים קטלנית, מדובר ברכב שנלכד מתחת למשאית והנהג גבר כבן 32 חולץ ללא רוח חיים, מתנדבי זק״א ממרחב שרון מטפלים במקום בכבוד המת ומסייעים לבוחני התנועה שפועלים במקום". 

ישראל חסיד דובר זק״א הוסיף: "לצערינו ישנה עליה דרסטית בתאונות דרכים קטלניות ברחבי הארץ, סעו בזהירות ובאחריות יש לכם משפחה וחברים שמחכים לכם. הגופה תועבר להמשך טיפול ובירור במכון הלאומי לרפואה משפטית". 

זירת התאונה בכביש 6 (צילום: צילום מבצעי מד''א)
זירת התאונה בכביש 6 (צילום: צילום מבצעי מד''א)

זירת התאונה בכביש 6 (צילום: דוברות איחוד הצלה)
זירת התאונה בכביש 6 (צילום: דוברות איחוד הצלה)

חליליה נחשב לדמות פורצת דרך: ערבי מוסלמי ששירת בגלי צה”ל והיה הראשון מסוגו בתחנה, כשהקדיש את דרכו לחיזוק ההסברה הישראלית ולטיפוח חיבור בין מגזרים שונים. את פרסומו הרחב קיבל בעונה ה־12 של “האח הגדול”, שם נגע בלבבות כשהציג את סיפור חייו - החל מהנידוי שספג בכפרו בעקבות השתתפותו בתוכנית ותמיכתו הגלויה בישראל, ועד הרגע האישי והמרגש שבו שיתף על יציאתו מהארון ועל הקושי של משפחתו לקבל את זהותו כפי שהיא.

קאזם חליליה (צילום: אור גפן)
קאזם חליליה (צילום: אור גפן)

כזכור, לפני יותר משנה חשף קאזם כי הוא מתמודד עם דיכאון, מיד לאחר שיצא מהבית הסגור. למרות הקושי, הוא הוסיף אז בנימה אופטימית כי החל טיפול נפשי ומצבו נמצא במגמת שיפור. בתחילת המלחמה בלט קאזם בפעילות הסברתית למען ישראל ברשתות החברתיות, ונראה היה כי מצבו משתפר - אך בהמשך הוא נעלם מהעין הציבורית. זמן מה לאחר מכן שב והופיע בסרטון קשה שבו תיעד רגע של התמוטטות נפשית, וחשף כי הוא סובל מדיסתימיה.

קאזם חליליה על התקופה הקשה שאחרי "האח הגדול" (צילום: אינסטגרם)

בסרטון שהעלה בדמעות אמר: "מי שרואה אותי בחוץ, בבקשה תניחו לי. אני מאובחן בדיסתימיה. דיסתימיה זו מחלת דיכאון. בעברית קוראים לזה "הדיכאון השקט". הייתי יושב עם חברים שלי במסעדה, פתאום מקבל נתק, אני לא איתם. אני זוכר שאחד החברים שלי, תוך כדי שאנחנו יושבים במסעדה, שולח לי הודעות 'מה יש לך' ו'למה אתה סנוב?' ואני אומר לעצמי, אני לא סנוב אני פשוט יש לי דיכאון".