לרגל ראש השנה, שוחחנו עם השף והשופט הידוע של "מאסטר שף", ישראל אהרוני, על מסורות החג, המאכלים שהוא אוהב במיוחד, ואיך הוא רואה את ארוחת החג האידיאלית שלו. בנוסף, ישראל משתף אותנו בטיפים קטנים להפוך כל שולחן חג למיוחד, ומספר על האורחים שירצה להזמין השנה לארוחה המיוחדת.

מה המנה הראשונה שאתם הכי מתרגש ממנה בערב ראש השנה?
"כבד קצוץ, שאני אוהב במיוחד ולא מכין מספיק פעמים במהלך השנה".

כבד קצוץ / געהאקטע לייבער (צילום: פסקל פרץ־רובין, דרור כץ)
כבד קצוץ / געהאקטע לייבער (צילום: פסקל פרץ־רובין, דרור כץ)

יש מתכון משפחתי שאתה שומר במיוחד לערב חג?
"יש מאכל אורז בוכרי, אורז בירוק עז בשל תועפות כוסברה בה הוא מתבשל. הוא טעים, ריחני ויפהפה".

מהי מנת החג בעיניך - כזו שתמיד מזכירה לך בית?
"כמו התשובה הקודמת".

יש לך טיפ קטן להפוך שולחן חג פשוט לגולת הכותרת?
"לפזר שפע גרגירי רימון על האוכל".

אייל אשל, רוני אשל (צילום: יוסי אלוני)
אייל אשל, רוני אשל (צילום: יוסי אלוני)

את מי היית חולם להזמין לארוחת חג אצלכם?
"הייתי מזמין את אייל אשל ומשפחתו שאיבד את ביתו רוני ב-7 באוקטובר. הוא נוגע לליבי במיוחד ואני מעריך אותו מאד על הנחישות שהוא מגלה ולא מוותר".

אם היית צריך להכין ארוחה חגיגית ב־15 דקות – מה היה נכנס לשולחן?
"אני לא מכין מארוחות ב-15 דקות".

מה אתה מאחל למדינה לשנה החדשה?
"מה אני מאחל? מה שכולנו מאחלים לעצמנו, שיחזרו החטופים, שתיגמר המלחמה, שנחזור לחיים נורמליים. אסתפק בזה".

הפרק הבא של מאסטר שף, ישודר מחר (רביעי) בקשת 12.