פרטים חדשים מתפרסמים בפרשת הרצח הכפול של הבמאי והיוצר ההוליוודי רוב ריינר ואשתו, מישל סינגר ריינר, שנמצאו ללא רוח חיים בביתם שבשכונת ברנטווד שבלוס אנג'לס. לפי דיווח של הניו יורק טיימס, הטרגדיה נחשפה ביום ראשון אחר הצהריים (שעון מקומי), לאחר שמעסה שהייתה אמורה להגיע לבית בני הזוג לפגישה מתוכננת לא נענתה בשער.
המעסה יצרה קשר עם בתם של בני הזוג, רומי ריינר, שהגיעה במהירות למקום יחד עם שותפתה לדירה. רומי נכנסה לבית ומצאה את גופת אביה ואת זירת המוות הקשה. מקור הקרוב למשפחה סיפר כי היא נמלטה מהבית בבהלה, בעוד ששותפתה הזעיקה את כוחות ההצלה. רומי לא נתקלה בגופת אמה בתוך הבית, ולמדה על מותה של מישל רק מהפרמדיקים שהגיעו לזירה. על פי הדיווח, בני הזוג היו אמורים לארח לארוחת ערב באותו ערב את ברק ומישל אובמה.
ניק ריינר, בנם הצעיר של בני הזוג, בן 32, שהתגורר בבית אורחים בשטח האחוזה ונאבק לאורך שנים בהתמכרות לסמים, לא נכח במקום עם הגעת החוקרים. הוא נעצר מאוחר יותר באותו ערב, בסביבות השעה 21:30, על ידי שוטרים מיחידת הכנופיות והסמים של משטרת לוס אנג'לס, במרחק של כ-25 קילומטרים מבית המשפחה, וללא התנגדות.
לפי הדיווח, בלילה שלפני הרצח השתתפה המשפחה במסיבת חג המולד בביתו של הקומיקאי קונאן או'בריאן. בעוד שדיווחים ראשוניים טענו להתנהגות חריגה מצדו של ניק ולעימות עם אביו, מקור קרוב למשפחה מסר לניו יורק טיימס כי הדברים נופחו וכי לא התרחש ויכוח סוער. מפקד משטרת לוס אנג'לס, ג'ים מקדונל, ציין כי חוקר מקרי המוות טרם קבע אם בני הזוג מתו במוצאי שבת או ביום ראשון. ניק ריינר היה אמור להופיע בבית המשפט ביום שלישי, אך עורך דינו, אלן ג'קסון, מסר כי לא התקבל אישור רפואי להעברה מבית המעצר.
ביום שלישי הודיעו תובעים בלוס אנג'לס על הגשת כתב אישום נגד ניק ריינר בגין שני סעיפים של רצח מדרגה ראשונה. התובע המחוזי, ניית'ן הוכמן, אמר במסיבת עיתונאים כי העמדה לדין במקרים שבהם מעורבים בני משפחה היא מהמשימות הקשות והכואבות ביותר של משרדו.
בתוך כך, חברים קרובים של רוב ומישל ריינר פרסמו הצהרה משותפת לסוכנות הידיעות AP, עליה חתומים שמות בולטים מעולם הבידור והתרבות, בהם בילי וג'ניס קריסטל, אלברט וקימברלי ברוקס, מרטין שורט, לארי דיוויד ואחרים. בהצהרה תואר ריינר כ"מספר סיפורים אמן" בעל מנעד יוצא דופן, שנע בין קומדיה, דרמה ודוקומנטרי, וכמי שידע לדייק את "המוזיקה של הדיאלוג" ולהעניק חופש יצירתי לשחקנים וליוצרים סביבו.
עוד הודגש כי לצד עשייתו הקולנועית, ריינר היה אזרח מעורב ונחוש שפעל למען החברה והמדינה, כאשר רעייתו מישל הוגדרה כ"שותפה המושלמת" לדרכו. בני הזוג תוארו ככוח דינמי ובלתי אנוכי, וההצהרה נחתמה בציטוט מתוך הסרט "אלו חיים נפלאים" - אחד הסרטים האהובים עליו, המתאר את החלל העצום שמותיר אדם בלכתו.