אשת התקשורת אופירה אסייג, שמגישה בין היתר תוכנית רדיו קבועה ב-102FM, עצרה לאחרונה את השידור לטובת רגע של התבוננות - לא בפלייליסט, אלא באמן שמאחוריו. במהלך התוכנית השמיעה שיר של אביב גפן, ובחרה להתייחס למה שהיא מזהה כשינוי עמוק ומהותי שעובר עליו בשנים האחרונות.
לדבריה, גפן של היום רחוק מאוד מהדמות החדה והלוחמנית שזוהתה עמו בעבר. מי שנחשב לאורך שנים לאנטי-דתי ואנטי-חרדי, מציג כעת גישה מורכבת, סובלנית ומכילה יותר. אסייג אמרה שהיא אוהבת את המהפך הזה, וציינה כי בעבר היה לו קשה להכיל תפיסות עולם שחיות זו לצד זו - ואילו כיום נדמה שהוא מאפשר מרחב רחב יותר של גם וגם.
הצגת פוסט זה באינסטגרם
מתוך נקודת מבט אישית, שיתפה אסייג כי היא גדלה בבית חרדי "אני חרדית מילדותי" - והיא מגדירה את עצמה "דתייה בנשמה", ומאמינה באמונה שקטה שאינה נכפית: "צדיק באמונתו יחייה". את ההתייחסות לגפן חיברה לערכים שמובילים את חייה: קבלה, חופש ובחירה. לדבריה, אפשר וצריך לאפשר חיים משותפים בלי כפייה דתית ובלי כפייה חילונית - כל אחד בדרכו, כל עוד הדבר נעשה בכבוד ובגבולות הטעם הטוב. "לקבל את האחר", הדגישה, "זה אחד הערכים הכי בולטים אצלי בבית - כל אחד יחיה איך שנוח לו בגבול הטעם הטוב. אני מבסוטה ממך, זה מרגש אותי".