שגרירת ההסברה הישראלית הלא רשמית, נועה תשבי, נמצאת בימים אלה בישראל בעיצומה של המלחמה מול איראן ומצאה את עצמה חווה מקרוב את המציאות הביטחונית המורכבת של אזרחי המדינה.

אתמול, במהלך נסיעה בכבישי הארץ הריקים, תפסה אותה אזעקת צבע אדום כשהיא בדרכים, ללא מרחב מוגן או מקום מסתור בקרבת מקום. בתוך שניות ספורות נאלצה תשבי לעצור את רכבה בשולי הכביש, לצאת ממנו ולהשתטח על האספלט החשוף, כשהיא מכסה את ראשה בידיה, בהתאם להנחיות פיקוד העורף, בזמן שטילים שוגרו מאיראן לעבר ישראל.

אזעקה תפסה את נועה תישבי בכבישים (צילום :אינסטגרם)

את הרגעים המתוחים הללו תיעדה בטלפון הנייד שלה והעלתה לרשתות החברתיות, שם היא מחזיקה בקהל של כמיליון עוקבים מרחבי העולם. בסרטון שפרסמה ניתן לראות אותה שוכבת על הקרקע, כשברקע נשמעות האזעקות ופיצוצי היירוטים כשהיא מסבירה שצריך לשכב עוד עשר דקות גם אחרי האזעקה. באמצעות התיעוד ביקשה להמחיש לעוקביה את שגרת החירום שנכפתה על אזרחי ישראל מציאות שבה גם נסיעה יומיומית עלולה להפוך בן רגע לאירוע מסכן חיים.

תשבי, שפועלת בשנים האחרונות בזירה הבינלאומית להסברת עמדותיה של ישראל, בחרה להציג את החוויה האישית כחלק מהסיפור הרחב יותר של החיים במדינה תחת איום טילים מתמשך.