לפני כחודש הלך לעולמו איש המוסד לשעבר, אשל ארמוני, בגיל 66. ארמוני ז"ל כיהן במספר תפקידים בכירים, ביניהם יו"ר דירקטוריון נמל חיפה, מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון ומנכ"ל עיריית כפ"ס.

מי שלא ישכח אותו לעולם הוא ישראל עמיר, שברח לפני כשש שנים מהכת “לב טהור". שנתיים וקצת לאחר מכן חולץ מהכת גם נבו, בנו של עמיר, אז בן 3. ארמוני המנוח סייע בחילוץ.

אשל ארמוני זל , ישראל עמיר ונבו עמיר (צילום: פרטי)
אשל ארמוני זל , ישראל עמיר ונבו עמיר (צילום: פרטי)

עמיר, זה מרגש.
“הוא לא רק עזר לי. הוא היה שם בשבילי בהכל. הוא היה דמות להערצה, סוג של אבא. זה התחיל לפני כשבע שנים. הייתי בסך הכל בן 18 עם ילד קטן. הצלחתי להימלט מהכת, אבל הילד שלי נשאר שם. מהרגע הראשון ארמוני לקח פיקוד. הוא גייס צוות, הפעיל קשרים, בנה תוכנית וליווה אותי במשך שנים של חיפושים, טיסות, מעקבים ומאבקים משפטיים. אחרי חודשים ארוכים של ניסיונות, הגיע הרגע שבו אחזתי בזכותו את בני והוצאתי אותו ממתחם הכת אל חיים חדשים".

הוא המשיך לשמור איתך על קשר לאחר החילוץ?
“ידעתי על המחלה ועדיין, הוא המשיך להיות שם עבורנו גם בשנה האחרונה לחייו. עבורי זה היה אובדן אישי עמוק. לעולם לא אשכח את מה שהוא עשה עבורי. הוא הרי החזיר לי את הבן שלי. אני עדיין ממשיך לנסות לחלץ מהכת בני משפחה נוספים שעדיין נמצאים שם".

אשל ארמוני זל , ישראל עמיר ונבו עמיר (צילום: פרטי)
אשל ארמוני זל , ישראל עמיר ונבו עמיר (צילום: פרטי)