סערה חריגה נרשמת בימים האחרונים ברשתות החברתיות סביב סדרה ישראלית חדשה של קשת 12, שתשודר בשירות הסטרימינג Apple TV+. הסדרה ״הבת״, בכיכובה של לירז חממי, טרם עלתה לאוויר, אך כבר מעוררת תגובות חריפות בעקבות הטריילר שפורסם.
העלילה מתמקדת בחיילת ישראלית שנעצרת, ואימה שנלחמת עבורה אותה מגלמת חממי, אך עבור גולשים רבים ברחבי העולם, כשישראל נמצאת בעיצומה של מלחמה, עצם הצגת הסיפור הספיקה כדי לעורר ביקורת נוקבת במיוחד בימים אלה שהאנטישמיות גואשת ברחבי העולם, והפלסטינים זוכים לתמיכה גדולה.
A new thriller series from the producers of Homeland.
— Apple TV (@AppleTV) April 15, 2026
Coming May 8 to Apple TV.#Unconditional pic.twitter.com/0NNegSoPjn
כל הטריילר התמלא באינספור תגובות שטנה נגד ישראל ובין הבולטות שנכתבו: ״ישראל מנסה בצורה כל כך חזקה לגרום לנו לשנוא את המוסלמים. לא יצליחו״. תגובה אחרת שנכתבה הייתה: ״פרופוגנדה ציונית״. גולש אחר כתב: ״כל זה מובל על ידי אותם אנשים שבחרו למחוק את דרום לבנון מהמפה. שיתביישו כל המעורבים״.
תגובות נוספות היו: ״לא צופה בשום דבר שקשור ליהודים, בטח לא שמציג אותם כגיבורים״, או ״עכשיו הפסדתם כסף״, מישהו אחר אמר שהוא מפסיק את המנוי לאפל TV, בעקבות הסדרה הישראלית שנקתנה מקשת. ״אף אחד לא מעוניין יותר לראות פרופוגנדה ישראלית״. אחר כתב: ״משתלטים עלינו עם שתי סדרות. טהרן ועכשיו זו".
View this post on Instagram
גולש נוסף כתב: ״אף אחד לא צופה בפרופוגנדה ישראלית, כי ישראל היא מדינת טרור. אף אחד לא יצפה בזבל הישראלי. ישראלים פשיסטים״, או אחר שכתב: ״ישראל וצה"ל מתנהלים כמו הרייך השלישי. צה”ל התנהל כמי שעשה פשעי מלחמה, אכזבה מאפל TV". ועוד תגובות קשות נגד ישראל הקוראים להחרים את רשת הסטרימינג. לצד הגל הביקורתי, יש גם לא מעט שכתבו שהם ממתינים בשקיקה לסדרה החדשה.