הקומיקאי מיקי גבע חטף ביקורות נוקבות לאחר שעלה לבמה באירוע הליכודיאדה באילת למופע סטנד אפ רגע אחרי הכרזת מותו של הלוחם ליאם בן חמו בהרצליה, מה שעורר תגובות סוערות על הניתוק לא רק של שרים וח"כ אלא של הבדרן עצמו.

גבע אף ספג הבוקר ביקורת מאילן לוקאץ' שביקש הסבר: "מה עבר לו בראש בשניות שבין אני רוצה לבשר על נפילת חייל ליאם בן חמו לתנו כפיים ותעשו שמח יש פה איתיופים כאן בליכודיאדה". אלא שכעת גבע שובר שתיקה ומגיב לסערה, הוא בוחר שלא להתנצל, ולהאשים את אולפן שישי בשם המשחק הפוליטי.

"היי חברים, האמת על ההופעה שלי בליכודיאדה: הדבר הראשון שחשבתי עליו שראיתי את הכתבה היתה ההורים של החייל ליאם בן חמו ז׳ל שנפל. למה הם צריכים לראות דבר כזה? הכל מותר בשם המשחק הפוליטי? אז דבר ראשון דיברתי איתם והתנצלתי על עוגמת הנפש. אמרתי להם את מה שאני כותב כעת לכם: צריך לזכור שבסוף הכוונה של המנחה שם היתה לכבד את ליאם שנפל. אין ספק שהעיתוי שבו זה נעשה היה לא נכון ושם אותי בסיטואציה לא אפשרית. ביקשתי לחכות כמה דקות בשביל לרווח את העלייה".

עברו 2-3 דקות, מתעקשים שאעלה, אנחנו חתומים על חוזה, יש קהל שמחכה. עליתי", כתב גבע והוסיף, "מה הייתה הציפיה ממני? שאבטל את המופע ואשלח את כולם הביתה? מה אתם הייתם עושים עם הזמנה כזאת שניה לפני עליה לבמה? אנחנו האמנים בשנים האחרונות עוברים מלחמות, לפעמים צריכים להופיע ביום שחיילים נהרגו, באירועים בשטח במצבים לא פשוטים, אבל בשביל זה הביאו אותך. לברוח קצת מהמציאות העגומה. אין קשה מלעשות את המעבר הזה. אבל זאת העבודה שלנו".

הלוויתו של ליאם בן חמו ז''ל (צילום: אבשלום ששוני)
הלוויתו של ליאם בן חמו ז''ל (צילום: אבשלום ששוני)

"הסרטון שהוצג בכתבה ערוך מגמתית. הדברים הראשונים שאמרתי כשעליתי לבמה זה שאני מתפלל שהפסקת האש תימשך. ולא שום דבר על אתיופים. כאמן, אני בא לחבר. לא לפלג. אני בא ככה באוטומט. זאת השליחות שלי כסטנדאפיסט בעולם הזה. לא כיף שמשתמשים בך ככלי ניגוח פוליטי לפני בחירות בשביל לפלג. והכי עצוב שהמשפחה של ליאם ז"ל היתה צריכה לחוות את זה בגלל הסיפור הפוליטי ועל כך אני שוב מתנצל בפני גלית ומשה בן חמו ואני גם הולך להופיע במופע לזכרו מול כל הפלוגה שלו".

סמל ליאם בן חמו ז''ל (צילום: דובר צהל)
סמל ליאם בן חמו ז''ל (צילום: דובר צהל)

אלא שההבהרה של גבע לא סגרה את הסיפור. זמן קצר לאחר שפרסם את תגובתו, לוקאץ' שב והתייחס לדברים בציוץ נוסף. "'ביקשתי לחכות שתיים-שלוש דקות' בין החייל שנפל לבין תנו בכפיים יש אתיופים בליכודיאדה. הו וואו איזה רגיש. ‏ מה הייתה הציפייה, מיקי? די פשוט. שלא תופיע עם סטנדאפ אחרי זה. זאת ציפייה גדולה מדי עליך? אז אתה אדם קטן מאוד. ובלי כאבי בטן, כנהוג בליכוד".

‏עוד הוסיף: "תדמיין לשנייה שיאיר נתניהו החליק בסאונה ושבר יד. הליכודיאדה הייתה מתפזרת והדגלים היו יורדים לחצי התורן. אבל חייל נפל, 'תנו בכפיים, יש פה אתיופים'. ‏הביאו אותך בשביל לברוח קצת מהמציאות העגומה, זאת ההגדרה שלך לליכודיאדה, מיקי? נראה לך שהביאו אותך להופיע בפני פצועי מלחמה במחלקת כוויות בסורוקה?". לוקאץ' סיים עם הדברים הבאים: "אתה אפס".