על רקע חידוש הלחימה מול איראן, איש יחסי הציבור רני רהב פרסם הלילה (בין ראשון לשני) שורת פוסטים חריפים ברשתות החברתיות, בהם מתח ביקורת על ראש הממשלה בנימין נתניהו ועל השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, תוך שהתייחס למתיחות הביטחונית ולדיון הציבורי סביב האפשרות לתגובה ישראלית נגד איראן.

רהב, שנחשב בעבר למקורב לנתניהו, הפנה את עיקר הביקורת כלפי ראש הממשלה וקרא לו להימנע מפתיחה מחודשת של המלחמה עם איראן שעלולה, לדבריו, להוביל להסלמה נוספת באזור.

רני רהב (צילום: Olivier Fitoussi/Flash90)
רני רהב (צילום: Olivier Fitoussi/Flash90)

בפוסט שפרסם פנה רהב לראש הממשלה וכתב: ״כבוד ראש הממשלה, אני מבין את הרצון לתקוף את איראן, אבל לצערי, למרות שחשבת שהנשיא עובד אצלך, לפתע הבנת יחד עם כל ישראל שיש נשיא בבית הלבן שזה לא מתאים לו. תאר לך שזה היה הנשיא ביידן, כבר היית שורף את הכל. אבל מה לעשות שזה טראמפ, ואתה הרי מבין יותר מכולם שהוא לא יסייע לך ולא ייתן לך את הסיוע שאתה מצפה לו. יש רגעים שיש לנהוג כמו ראש ממשלה יצחק שמיר, שלמרות הסקאדים של סדאם חוסיין הוא עצר בגופו ולא נתן לצה”ל להגיב. תעצור לפני שיהיה אסון". 

בהמשך הפוסט תקף רהב גם את אופן ניהול המערכה מול איראן ואת תוצאותיה, וכתב: ״בוא נראה מי טעה הפעם. למה הפצצת בטהרן? הפצצת בתי כלא, שלחת נשק לנשים האיראניות? מה עשינו בעצם?״. 

בנימין נתניהו (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)
בנימין נתניהו (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)

הביקורת של רהב לא הופנתה רק כלפי ראש הממשלה. הוא הגיב גם לדברים שפרסם השר איתמר בן גביר, לאחר שזה כתב כי “טהרן חייבת לבעור”. ״ערב טוב לשר המשטרה, אתה כבר במלון עם משפחתך?", כתב. "שואל משום שלחצי מדינה אין מקלט. ואתה וראש הממשלה וחברך סמוטריץ’ אמרתם עד לניצחון המוחלט. והלוואי שהייתם צודקים, אבל מה לעשות שקשה לנצח 90 מיליון איראנים. ותראה, שוב טילים על ישראל. מה לעשות הנשיא טראמפ כרגע זה לא מתאים, יש לו כדורגל עולמי על הראש. אז לפני שאתה מתחיל עם הפופוליזם שלך, תנשום עמוק, ערב בטוח לעם ישראל, אנו עם חזק".