הבדרן אודי כגן שוב מצליח לעורר דיון ציבורי סוער, לאחר שפרסם סרטון חדש העוסק בסטריאוטיפים. הסרטון הפך בתוך זמן קצר לשיחת היום ברשת X (טוויטר לשעבר), ועורר לא מעט תגובות. כגן, מכוכבי "ארץ נהדרת", ידוע בכך שהוא אינו חושש לגעת בנושאים רגישים במסגרת ההומור שלו, לאחרונה העלה סטנד-אפ מרתק על הלומי קרב כהלום קרב בעצמו, שהפך לאחד הקטעים הויראליים והמרגשים ברשתות. כעת הוא מעלה הילוך ומפרסם סרטון חדש שמתפרש כמו ניסיון להציג את "ישראל השנייה" כנחותה, לא משכילה או מנותקת מהתרבות הישראלית המרכזית. 

בסרטון שיצר כגן באמצעות AI, מוצגות דמויות שמייצגות סטריאוטיפים ישנים ומזלזלים כלפי מזרחים ותושבי הפריפריה, במסגרת מערכון הומוריסטי העוסק במילה "מזיגה" - מזיגה של מוצק לעומת מזיגה של נוזל. במהלך הסרטון מנסות הדמויות להבהיר את משמעות המילה, אך מפרשות אותה באופן שגוי, תוך שימוש במשפטים: "סיימת כיתה ט', אבל נשמע אנאלפבית".

בעוד שכגן ככל הנראה התכוון ליצור מערכון אבסורדי ומשעשע, גולשים רבים מיהרו לטעון כי כגן פתח חזית ישירה מול "ישראל השנייה". המושג "ישראל השנייה", למי שלא יודע, מזוהה עם תפיסתו של אבישי בן חיים, המשקף את המזרחים, מסורתיים, חרדים ותושבי הפריפריה הממודרים ממוקדי כוח. זאת לעומת ישראל הראשונה המוגדרת על ידו ההגמוניה של האליטות האשכנזיות, הזרם המרכזי שמאלי, הממסד המשפטי, האקדמיה.

הצגת פוסט זה באינסטגרם

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎אודי כגן‎‏ (@‏‎udikagan‎‏)‎‏

יש הטוענים כי הסרטון של כגן מגיע על רקע שיח ציבורי טעון ממילא סביב זהות, עדתיות ופוליטיקה וכתגובה לסרטון המפלג ששיתף בנימין נתניהו בערב החג. נזכיר כי רק לאחרונה עורר ראש הממשלה ויכוח רחב בעקבות סרטון ציני שפירסם לקראת חג השבועות, ובו הוצג צעיר אשכנזי המתוודה בפני משפחתו האשכנזיה כי הוא יוצא מהארון ותומך בנתניהו, למרות שהוא כביכול מגיע מהאליטה האשכנזית. הסרטון  זכה לביקורת מצד מי שטענו כי נתניהו רק מעמיק את החלוקה העדתית, מפלג ומשסע - ועוד בערב החג, כשלוחמים מכל העדות נופלים בלבנון.

הצגת פוסט זה באינסטגרם

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎אודי כגן‎‏ (@‏‎udikagan‎‏)‎‏

כעת יש מי שרואים בסרטון של כגן תגובה לסרטון שפרסם ראש הממשלה, בין אם מדובר בבדיחה תמימה ובין אם בסאטירה שנגעה בעצב חשוף, דבר אחד בטוח: כגן הצליח שוב להצית דיון ציבורי רחב הרבה מעבר לעולם הבידור.