הרצאתו של העיתונאי והכתב המשפטי של חדשות 12 גיא פלג, שנערכה אמש (ראשון) בהיכל התרבות כרמיאל, לוותה בהפרות סדר חריגות שהובילו להתערבות משטרתית ולהעתקת האירוע למיקום אחר בתוך המתחם.
ההרצאה הייתה אמורה להתקיים במבואת היכל התרבות, אולם במהלך ההתכנסות ותחילת ההרצאה הגיעו למקום כעשרה מפגינים המזוהים כתומכי ראש הממשלה בנימין נתניהו. המפגינים החלו לצעוק לעבר פלג, לקלל ולגדף אותו, לדפוק בעוצמה על קירות הזכוכית ולהכות בחלונות בניסיון לשבש את מהלך ההרצאה. חלקם ירקו לעבר הזכוכיות והניפו אצבעות משולשות לעבר פלג והקהל שהגיע למקום. הם קראו קריאות "ביבי מלך ישראל ייתן לכם כזה ז*ן ענק".
השוטרים שנכחו במקום נאלצו להתערב, ולחסום את המפגינים בנסיונות לפרוץ לתוך המקום. בעקבות האירועים החליטו מארגני ההרצאה להעביר את האירוע מהמבואה אל האולם הגדול בתוך מתחם היכל התרבות. גם במהלך ההרצאה וגם בסיומה המשיכו המפגינים במחאתם מחוץ לאולם וניסו לפרוץ פנימה בכוח.
למרות ההפרעות, ההרצאה לבסוף התקיימה כסדרה והושלמה בפני עשרות המשתתפים שהגיעו למקום. תושבי כרמיאל שנכחו באירוע סיפרו כי מעולם לא ראו מראות דומים בעיר. לדבריהם, מדובר באירוע חריג שהעיב על ערב תרבות שהיה אמור להתקיים באווירה רגועה ומכבדת. "אנחנו רגילים למחלוקות פוליטיות, אבל לא להתנהגות כזו", אמר אחד הנוכחים. לאחר האירוע התייחס פלג למתרחש וכתב ברשתות החברתיות כי מבחינתו מדובר ב"מורשת נתניהו".
במקביל לאירועים בכרמיאל, רשם פלג ניצחון משפטי נוסף במסגרת תביעת לשון הרע שהגיש נגד תושב נתניה, אשר פרסם נגדו פרסומים פוגעניים ברשתות החברתיות. התביעה, שהוגשה באמצעות עורך דינו אסף שרעף, הסתיימה בפסק דין המחייב את הנתבע לשלם לפלג פיצויים והוצאות בסכום של כ-118 אלף שקלים. מקורביו של פלג רואים בפסק הדין חוליה נוספת בשורת ניצחונות משפטיים שניהל בשנים האחרונות נגד גורמים שלטענתו היו חלק ממסעות הכפשה והסתה נגדו. פסק הדין מצטרף לשורה של הכרעות משפטיות שבהן התקבלו טענותיו של פלג בתביעות לשון הרע שהגיש.