מוקדם יותר החודש נודע למושיק רוט, השף הישראלי הראשון שקיבל כוכב מישלן, כי הוא פוטר מהתוכנית "משחקי השף" (רשת 13) וכי לא ימשיך לכהן כשופט. על פיטוריו, אחרי 12 שנה בהם שימש כשופט בכיר בתוכנית ותרם להצלחתה, גילה רוט דרך התקשורת. מי שנבחר להיכנס לנעליו זהו השף יונתן רושפלד. נזכיר כי גם השף והשופט יוסי שטרית עזב, ובמקומו יכהן השף גיא גמזו.
פיטוריו של רוט לא עברו בשתיקה. בראיון למהדורת החדשות של קשת 12, שיתפה אשתו של רוט, שירן: "יומיים קודם שינינו כרטיסי טיסה כי הם רצו להזיז תאריכים, ולאחר יומיים מקבלים את הבשורה הזאת". שירן הוסיפה ואמרה כי לדעתה כולם, כולל השף אסף גרניט, ידעו מהמהלך חוץ מרוט עצמו: "לדעתי כל הנפשות שם ידעו מזה, ייתכן מאוד שגם אסף. בוא נגיד שהוא בטוח ידע לפני שזה יצא לעיתונות". על הפגיעה מהחבר והקולגה אמרה: "אני מאוכזבת ממנו. לא ציפיתי שזה יהיה במקום הזה. קולגה, 12 שנה איתך. לא עושים דבר כזה".
אמש, במסגרת ראיון לתוכנית "הצינור" עם גיא לרר, התייחס רושפלד לראשונה לכניסתו לתוכנית. "זה פורמט שמאוד מתאים ל-DNA שלי. הולך להיות כיף מאוד גדול ותחרות מאוד רצינית".
רושפלד, שנחשב לשופט קשוח בתוכנית "מאסטר שף" בה כיהן בעבר, עם התבטאויות כלפי מנות של מתמודדים בסגנון "זה נקרא זבל", "אני לא טועם את זה אפילו, לא מעניין אותי לטעום את זה", "אם אתה אוהב ששמים עליך קצוץ- שמה עליך", אמר כי "עברו עשר שנים, כולנו קצת התבגרנו, כולנו השתנינו. אני בא ממקום אחר, ממקום של מנטור. אנחנו צריכים ללמד אנשים לעבוד בקבוצה וזה כל הסיפור".
הצגת פוסט זה באינסטגרם
על מושיק רוט והדרך בה נודע לו על הפיטורים נמנע מלהתייחס: "יש לי רק דבר אחד להגיד, שבא לי לעשות את התוכנית הזאת ויהיה כיף", והוסיף: "הכי מסכנים מאסטר שף. מה לעשות, צריך להגיד את האמת".