הזמרת מירי אלוני בת ה-76 הופיע בשנת 1995 בעצרת תמיכה בהמשך תהליך השלום שנערכה בכיכר מלכי ישראל, שם ביצעה את "שיר לשלום" לצידם של ראש הממשלה באותם ימים יצחק רבין, ושר החוץ שמעון פרס. מספר דקות לאחר מכן, בסיומה של העצרת, נרצח רבין ביריות על ידי יגאל עמיר. 

במסגרת אירוח בתוכנית "שוקולד מנטה מסטיק" שתשודר מחר ברשת ב', חוזרת אלוני לאותם רגעים, לשיחה הקצרה עם לאה רבין, אשתו של יצחק, ולהשלכות שליוו אותה במשך שנים ומנעו ממנה פרנסה, משום עצם השתתפותה בעצרת הפוליטית.

ירדנה ארזי, ששוחחה עם אלוני, הודתה שפנו גם אליה באותם ימים בכדי שתשתתף באותה עצרת, אך היא קיבלה רגליים קרות וסירבה. "אני יכולה להבין את זה", אמרה אלוני. "אמנים מפחדים להגדיר את עצמם, לשייך את עצמם לקו פוליטי מסוים. אבל אני לא לא כזאת, אני הולכת עם הערכים שלי עד המוות". אלוני הוסיפה ונזכרה בנעשה באותו ערב בו נרצח רבין: "עוד לחצתי את היד ללאה רבין ואמרתי לה 'תשמרי לנו עליו', והיא אומרת 'מירי, אני עושה כמיטב יכולתי'. 

על המחיר ששילמה על השתתפותה בעצרת סיפרה: "זו הסיבה למה אמנים לא באים לאירועים כאלה בדרך כלל בארץ. פשוט לא הזמינו אותי להופעות, הופעות זה בדרך כלל דבר משמח, מרגש - ואני הפכתי לפלקט הזיכרון של הטראומה הכי גדולה שסבלנו עד אז".