בטקס היסטורי שהתקיים בבית הלבן, הנשיא האמריקאי ג'ו ביידן כתב דף חדש בספרי ההיסטוריה כשהעניק את מדליית החירות הנשיאותית - העיטור האזרחי הגבוה ביותר בארה"ב - למעצב האופנה ראלף לורן ולעורכת ווג אנה וינטור. זו הפעם הראשונה שדמויות מעולם האופנה זוכות בעיטור יוקרתי זה, אך מאחורי ההחלטה מסתתר סיפור מרתק של קשרים אישיים ונאמנות הדדית.

מעצב האופנה ראלף לורן מקבל את מדליית החופש מנשיא ארצות הברית ג'ו ביידן (צילום: CHRIS KLEPONIS/AFP via Getty Images)
מעצב האופנה ראלף לורן מקבל את מדליית החופש מנשיא ארצות הברית ג'ו ביידן (צילום: CHRIS KLEPONIS/AFP via Getty Images)

הקשר בין משפחת ביידן למקבלי המדליה עמוק ומשמעותי: הנשיא עצמו בחר בחליפת ראלף לורן לטקס השבעתו ב-2021, הגברת הראשונה ג'יל ביידן הפכה לפנים המזוהות עם המותג כשלבשה את בגדיו באירועים היסטוריים, כולל בהכתרת המלך צ'רלס ה-3, ואפילו נכדתם נעמי בחרה בשמלת ראלף לורן לחתונתה המתוקשרת בבית הלבן ב-2022.

הצגת פוסט זה באינסטגרם

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎Vogue‎‏ (@‏‎voguemagazine‎‏)‎‏

וינטור, המלכה הבלתי מעורערת של עולם האופנה ועורכת ווג מאז 1988, הוכיחה את נאמנותה למשפחת ביידן באופן שאי אפשר להתעלם ממנו. היא העניקה לג'יל ביידן שני שערי מגזין במהלך כהונת בעלה - צעד משמעותי במיוחד על רקע העובדה שמלניה טראמפ מעולם לא זכתה להופיע על שער המגזין בתקופת נשיאות בעלה. "אין מי שעיצב את התעשייה הזו יותר ממך", הצהירה הגברת הראשונה לווינטור במהלך שבוע האופנה בניו יורק בספטמבר האחרון. "אבל לא עצרת שם. עכשיו את מעצבת את העולם. הנשיא ואני מעריכים את העצות שלך ואת החברות שלך."

הצגת פוסט זה באינסטגרם

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎CNN‎‏ (@‏‎cnn‎‏)‎‏

סיפור ההצלחה של ראלף לורן הוא התגלמות החלום האמריקאי. בן 85, שנולד בברונקס למשפחת מהגרים בשם ראלף ליפשיץ, הצליח להפוך חנות עניבות קטנה לאימפריית אופנה שמגלגלת הכנסות של 6.6 מיליארד דולר בשנה. "אמריקה היא המדינה שלי - הבית שלי, וההיסטוריה, המסורות והערכים שלה תמיד היוו השראה עבורי", אמר לורן בהצהרה מיוחדת ל-WWD. המעצב הפך לא רק לסמל של הצלחה עסקית, אלא גם למופת של נתינה, עם פעילות פילנתרופית ענפה במיוחד במאבק בסרטן ובצמצום פערים בטיפול רפואי בקהילות מוחלשות.

הצגת פוסט זה באינסטגרם

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎Ralph Lauren‎‏ (@‏‎ralphlauren‎‏)‎‏

בטקס המרגש בבית הלבן, שכלל שורה מרשימה של מקבלי מדליות נוספים ביניהם הילרי קלינטון, השחקן מייקל ג'. פוקס, הזמר בונו והמשקיע ג'ורג' סורוס, סיכם ביידן את המעמד במילים מרגשות: "אתם מעוררי השראה. אתם מביאים ריפוי ושמחה לחיים רבים". עבור עולם האופנה האמריקאי, הטקס הזה מסמן הכרה היסטורית בכוחה של האופנה לא רק לעצב בגדים, אלא גם לעצב תרבות, חברה ופוליטיקה.

בעידן שבו הגבולות בין אופנה, פוליטיקה ותרבות מיטשטשים, הבחירה בלורן ווינטור מסמנת יותר מסתם הוקרה על הישגים בתעשיית האופנה. זהו מסר פוליטי ברור: בעולם שבו כל בחירת לבוש נבחנת תחת זכוכית מגדלת, האופנה היא כבר מזמן לא רק עניין של סטייל - היא כלי להעברת מסרים, לעיצוב דעת קהל ולהשפעה פוליטית.