בעשור האחרון, המוני גברים אורבניים החליטו לחיות בבגדי טיולים. כמעט כל גבר שני עכשיו לובש פליזים של פטגוניה או מעילים של ארקטריקס לבתי קפה ולארוחות ערב. לרוב, פריטי ה"גורפקור" (Gorpcore - מגיע מראשי התיבות של חטיף שביל: צימוקים ובוטנים טובים ישנים) האלה נראים משעממים למדי.

לאחרונה, עם זאת, הגברים המסוגננים והמעודכנים ביותר מוציאים סכומי עתק על גרסאות אלגנטיות, לעתים יוקרתיות, של בגדי אאוטדור ממספר מעצבים עצמאיים. אפשר לקרוא לזה Gorpcore 2.0.

הצגת פוסט זה באינסטגרם

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎Canoe Club‎‏ (@‏‎shopcanoeclub‎‏)‎‏

"הגל הזה מרגיש הרבה יותר רענן", אמר טימותי גרינדל, מנכ"ל Canoe Club, חנות אופנת גברים קובעת טרנדים בבולדר, לוול סטריט ג׳ורנל. בעוד גורפקור הישן חגג את הכיעור של מעילים ופליזים סינתטיים פונקציונליים, הפרשנויות החדשות והנאות מסתמכות על בדים איכותיים, ברובם טבעיים, שנופלים יפה. חשבו על כותנה אורגנית, קשמיר, צמר יאק, אפילו משי.

למרות שהם עדיין פונקציונליים לפעילויות חוץ, המעילים והמכנסיים האלה נוטים להיות מעודנים, לא מחוספסים. הם מושכים גברים שבדרך כלל לא היו לובשים גורפקור, כמו ג'רום אנדרה, סטייליסט שרוכב על אופניים ברחבי פריז בפליזים ומעילים של המותג הצרפתי Rier. גרינדל מעריך שגברים לובשים את העיצובים האלה כ-70-80% בעיר ו-20-30% בטבע.

מחירים שיגרמו לכם לצבוט את הפנים

חלקם עולים סכומים מדהימים. מעיל של Rier בערך ב-4,000 שקל הפך ל"פליז סטטוס" בין חובבי אופנת גברים. אנדראס שטיינר, מייסד Rier, גדל בהרי דרום טירול שבאיטליה, ועבד בעבר בפראדה, והעיצובים שלו נוטים למינימליזם מספק. בינתיים, גרינדל אומר שיש לו בעיה לשמור על מלאי את הפליזים של Cottle מיפן, שעולים מעל 5,000 שקל.

לא כל המותגים החמים עולים הון. Earth\Studies מאורגון ו-Gramicci, מותג וינטג' שנהנה מתחייה, מציעים מעילים ומכנסיים מכותנה בכ-800 שקל עם אבזמים, לשוניות וכיסי טלאי מחושבים.

בן פריירה, סטייליסט מניו יורק וחובב טיולים נלהב, אוהב את המותג הבריטי-איסלנדי Ranra, שהעיצובים שלו כוללים בגדי עבודה העשויים מבד משי נגד קריעה. באופן כללי, הוא חושב שבדים טבעיים כרוכים בפשרה. מעיל כותנה מצופה שעווה ישמור עליך יבש, אבל הוא כבד יותר ופחות נושם מאשר מעטפת טכנית עמידה למים, הוא אמר. עם זאת, הוא ציין שפריט איכותי בחומרים טבעיים יתיישן טוב יותר - "וכמובן טוב יותר לסביבה".

5 מותגים שאתם חייבים להכיר מהגל החדש של גורפקור

1. Camiel Fortgens

גרינדל הוא בעליהם של כמה מעילים קצרים של Camiel Fortgens, וקורא להם פריטים ש"אפשר לשים מעל הכל". המותג ההולנדי מתמחה בפרטים מקסימים כמו קצוות לא גמורים ושרוכים ארוכים. העיצוב הזה מציג תערובת כותנה-ניילון דוחת מים שהמותג מכנה "פריך".

מחיר: 770 דולר (כ-2,800 שקל)

2. Earth\Studies

כיסי ריפסטופ ענקיים מנקדים את המעיל הזה של Earth\Studies. גרסה של בגדי עבודה מהמאה ה-19, הוא חתוך מבד ברזנט כותנה דרייפי. רוכסן רפלקטיבי גדול ונוח לאחיזה מכניס את ה"כיף" לפונקציונלי. תכונות אחרות: שרוולי וולקרו ולשונית לחיבור פנס מחנאות קטן.

מחיר: 230 דולר (כ-830 שקל)

3. Gramicci

Gramicci, שנוסד על ידי מטפס סלעים קליפורני בשנות ה-80 וכעת מבוסס ביפן, נותן אסתטיקה רטרו מגניבה שגברים אוהבים, אמר גרינדל. המותג מקפיד על האתוס שלו... משתמש ב-100% כותנה עבור המכנסיים והמכנסיים הקצרים העמידים שלו. מכנסי ה-Gadget הרחבים של המותג מצוידים בכיסים גדולים עוטפים ואבזם מותניים ייחודי שניתן לכוונון ביד אחת בזמן טיפוס.

מחיר: 110 דולר (כ-400 שקל)

הצגת פוסט זה באינסטגרם

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎Gramicci‎‏ (@‏‎gramicci‎‏)‎‏

4. Rier

אנדרה, הסטייליסט, משכב את הפליז הקל, 100% צמר של Rier מתחת למעיל הרוח המשוקף שלו בזמן רכיבה על אופניים בפריז. הפליזים העשויים מצמר אוסטרי נראים מדהימים, והרוכסן המתכתי האלגנטי מנצח רוכסן פלסטיק.

מחיר: כ-1,050 דולר (כ-3,800 שקל)

הצגת פוסט זה באינסטגרם

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎RIER‎‏ (@‏‎rierofficial‎‏)‎‏

5. Cottle

הרוכסנים של Cottle עשויים להזמנה מצמר יאק וכותנה אורגנית חומה שאינה צבועה שמברשים אותה מספר פעמים לתוצאות פלאפיות, רכות כמו קשמיר. הטלאים על החזה, המייצגים זריחה או שקיעה, חתוכים מבד כותנה-פשתן שנצבע ידנית באמצעות אפרסמון. אם תקרע את המעיל שלך (לא יקרה!), Cottle יתקן אותו, תמורת תשלום, באטלייה שלו בפרפקטורת אוקאיאמה ביפן.

מחיר: כ-1,416 דולר (כ-5,100 שקל)

הצגת פוסט זה באינסטגרם

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎cottle‎‏ (@‏‎cottle.jp‎‏)‎‏

הכל עניין של סטייל - או של סטטוס?

מעניין לראות שהתגובות למאמר המקורי ב-Wall Street Journal היו ברובן ציניות, כשרבים מהקוראים לעגו למחירים ולסגנון. "הבחור בתמונה נראה מגוחך", כתב אחד המגיבים. אחר הוסיף: "זה עוד מאמר שאפשר לדלג ישר לתגובות". ואחד אף העיר: "Zoolander יוצא לקמפינג" - רפרנס לסרט הקומי על עולם הדוגמנות.

איפה ישראלים יכולים להשיג את המותגים החדשים?

כרגע, רוב המותגים הללו אינם נמכרים באופן רשמי בישראל. בדיקה מהירה באתרי האופנה המובילים בארץ מראה שהם עדיין מתמקדים במותגי האאוטדור המוכרים. אבל ישראלים שרוצים להיות בחזית הטרנד יכולים למצוא אותם בחופשות בחו"ל - במיוחד בלונדון, ניו יורק וטוקיו, שם חנויות כמו End Clothing ו-Dover Street Market מציעות חלק מהמותגים האלה.

אלטרנטיבה נוספת היא אתרי אינטרנט בינלאומיים כמו SSENSE ו-Mr Porter שמשלחים לישראל (אם כי כדאי לקחת בחשבון מכס), או לחכות לפופ-אפים בתל אביב שלפעמים מביאים קולקציות קפסולה של מותגים עולים. מומחי אופנה מקומיים מעריכים שטרנדים כאלה בדרך כלל מגיעים לישראל בעיכוב של שנה-שנתיים.

הצגת פוסט זה באינסטגרם

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎Gramicci‎‏ (@‏‎gramicci‎‏)‎‏

אז האם באמת מדובר בטרנד שאנשים מאמצים, או שזו רק פנטזיה של מגזיני אופנה? על פי הכתבה, נראה שבאמת יש קבוצה הולכת וגדלה של חובבי אופנה שמוכנים לשלם סכומים נכבדים עבור הלוק הזה. השאלה היא - האם זה יגיע גם לישראל?

עד אז, אתם יכולים להסתפק בפטגוניה ו-The North Face, או אולי לבדוק אם יש לקרובי המשפחה שלכם בחו"ל נגישות לאחד המותגים החדשים האלה. או פשוט להמשיך ללבוש את בגדי הטיולים הרגילים שלכם - שבסופו של יום, הם גם נוחים וגם עובדים מצוין בשביל המטרה שלשמה הם נוצרו.

מה דעתכם על הטרנד החדש? האם הייתם מוכנים לשלם אלפי שקלים על פליז "מעוצב"? או שעדיף להשקיע את הכסף בעוד כמה טיולים בטבע? שתפו בתגובות.