יש רגעים באופנה שבהם אנחנו עוצרות, מסתכלות טוב ושואלות: רגע, זה אמור להיות ככה?
אז כן. כנראה שכן.
הג'ינס של הסתיו הקרוב מגיע עם פרט קטן שאי אפשר ממש לפספס: המכפלת מתקפלת החוצה, לפעמים בקפל אחד רחב ובולט, לפעמים בשניים, ולפעמים אפילו מגיעה ככה מהחנות, כשהקיפול כבר מקובע במקום. קוראים לזה Cuffed Jeans, ואם השם נשמע לכן כמו משהו שאפשר לעשות לבד מול המראה חמש דקות לפני שיוצאים - זה כי באמת אפשר. וזה אולי החלק הכי טוב בטרנד הזה.
הצגת פוסט זה באינסטגרם
כי בניגוד לטרנדים שמגיעים עם הוראות הפעלה, רשימת קניות ותחושה קלה שצריך להחליף את כל הארון, כאן מספיק לפתוח את המגירה, לשלוף את הג'ינס האהוב ולקפל.
כן, זה כל הסיפור.
רק שהקיפול הקטן הזה משנה לא מעט. הוא מקצר מעט את המכנס, חושף יותר מהנעליים ונותן גם לג'ינס הכי מוכר בארון מראה קצת אחר.
לופרס? ברור. סלינגבקס? אפילו יותר. עקבים? לגמרי. וגם סניקרס נכנסות לתמונה. פתאום הנעליים, שבדרך כלל מציצות מתחת לג'ינס, מקבלות הרבה יותר מקום.
הצגת פוסט זה באינסטגרם
ומה שמעניין הוא שלא מדובר בג'ינס אחד מסוים
הקיפול הזה לא שייך לגזרה אחת בלבד, וזה בדיוק היתרון שלו. הוא יכול לעבוד עם כמה מהגזרות שאנחנו כבר לובשות: ג'ינס ישר, רחב, באגי ואפילו גזרות מעט מעוגלות יותר.
הגזרה הישרה היא בדיוק מה שהשם שלה מבטיח - לא צמודה מדי ולא רחבה מדי, והרגל נשארת פחות או יותר באותו רוחב לכל אורכה. בגזרה הרחבה כבר יש הרבה יותר בד ונפח, ובבאגי התחושה משוחררת וגדולה אפילו יותר.
ודווקא עם כל הרוחב הזה, הקיפול בתחתית נותן למכנס סיומת ברורה. במקום שהבד פשוט ימשיך עד הנעל או ייערם מעליה, המכפלת הופכת לחלק מהלוק.
אחרי כמה עונות שבהן הג'ינס הלך והתרחב, התארך וקיבל עוד ועוד נפח, הגיע הזמן שמישהו יגיד לו: חמוד, הכול טוב, אבל בוא נרים רגע.
הצגת פוסט זה באינסטגרם
ולא, לא חייבים לקנות חדש
זה אולי החלק שאנחנו הכי אוהבות כאן. לא צריך לחפש במיוחד ג'ינס חדש כדי לנסות את הטרנד. אפשר לקחת זוג שכבר נמצא בארון, לקפל את המכפלת כלפי חוץ פעם אחת או פעמיים ולבדוק איזה רוחב ואיזה גובה עובדים הכי טוב.
כמובן, כבר אפשר למצוא גם דגמים שבהם המכפלת המקופלת היא חלק מהעיצוב ולעיתים אפילו מקובעת במקום. אבל לפני שמוציאים את כרטיס האשראי, יש היגיון בלנסות את אותו רעיון עם מה שכבר יש בבית.
רק דבר אחד צריך לקחת בחשבון: ברגע שמקפלים את המכפלת, המכנס מתקצר והנעליים כבר לא יכולות להתחבא.
אולי בגלל זה השילובים שהכי מתאימים לטרנד הם דווקא כאלה שנותנים לנעליים קצת יותר מקום: לופרס קלאסיים, עקבים מחודדים, סניקרס או מגפונים. הכול יכול לעבוד, אבל הפעם כדאי לחשוב גם על מה שקורה מתחת לג'ינס.
הצגת פוסט זה באינסטגרם
אז קיפול או תאונה?
אנחנו הולכות על קיפול.
ובעינינו, זה גם מה שהופך את הטרנד הזה למוצלח. הוא לא דורש שינוי גדול ולא מנסה להמציא מחדש את הג'ינס. הוא פשוט לוקח פריט שכבר יש כמעט לכולנו בארון ומשנה אותו באמצעות פרט אחד קטן.
כי לפעמים זה כל מה שאופנה צריכה: לא עוד גזרה משוגעת, לא עוד פריט שצריך להבין איך לובשים ולא עוד טרנד שיגרום לנו להתחרט בעוד עונה. רק ג'ינס, מכפלת מקופלת ונעליים טובות מספיק כדי להצדיק את כל העניין.
בקיצור, אפשר להפסיק לרדוף אחרי הג'ינס הבא. לפעמים כל מה שצריך זה פשוט קיפול קטן.
הצגת פוסט זה באינסטגרם