- תחרות "ISRAEL EARTH PRIZE" השנייה, שנועדה לעודד יוזמות בתחום הקיימות והגנת הסביבה, הגיעה לסיומה. השנה הוכרז כזוכה בתחרות המיזם "חברים לרפואה", ועם זכייתו הועברו לו כספי הפרס בסך מיליון שקלים. עמותת 'חברים לרפואה' נוסדה על ידי ברוך ליברמן ויחיאל לנדמן ז"ל והיא המסגרת היחידה בארץ שמתווכת בין תרופות שלא נעשה בהן שימוש, לבין חולים הזקוקים להן.

את התחרות השנתית יזמו קבוצת "יוניון" ו"טויוטה ישראל", והיא תתקיים לאורך מספר שנים, במהלכן יחולק סכום מצטבר של כחמישה מיליון שקלים ליוזמות חדשניות מתחום הסביבה והקיימות. בתחרות השנה העניקה "טויוטה ישראל" גם פרס הוקרה בסך 50,000 שקלים למיזם "חזית הבית", שהוקם ע"י משפחת רובינזון בעקבות אירועי השבעה באוקטובר, ומבקש לתת מענה למפונים תחושה של בית בכל מקום בו הם שוהים, על טהרת הקיימות. במעמד ההכרזה על הזוכים נכחו: אנדרו חורש - מנכ"ל יוניון מוטורס;  קואיצ'י מיזושימה - שגריר יפן בישראל; מרב שוורץ - סמנכ"לית משאבי אנוש יוניון מוטורס ומובילת פרויקט פרס הסביבה של ישראל; חנה רדו - יזמת עסקית וחברתית יו"רית ומייסדת סופרסונס; ליאת צבי - מנהלת ועדת השיפוט ויועצת אסטרטגית בתחום הסביבה והקיימות; אלי וורטמן - מנהל קרן הון סיכון ישראלי, איש עסקים ויזם הייטק; אורלי, עידו ועדיה רובינזון - מייסדי מיזם 'חזית הבית'. 

מרב שוורץ, חנה רדו, ליאת צבי ואלי וורטמן (צילום: רונן טופלברג)
מרב שוורץ, חנה רדו, ליאת צבי ואלי וורטמן (צילום: רונן טופלברג)

- בשגרירות גרמניה בישראל התקיים טקס חגיגי לרגל חתימת חוזה שיתוף פעולה חדש בין עמותת "הגל שלי" למשרד החוץ הגרמני. החוזה מהווה המשך לשותפות ארוכת שנים, שהחלה כבר בשנת 2018, במסגרתה גרמניה תומכת משמעותית בפעילות העמותה למען נוער בישראל ולמען מתמודדי טראומה. בטקס נכחו שגריר גרמניה בישראל - סטפן זייברט, ומנכ"ל העמותה ואחד ממייסדיה - ירון וקסמן. במהלך הטקס דובר על חשיבותה של גלישת גלים ככלי חינוכי וטיפולי, ועל ההשפעה העצומה שיש לפעילות העמותה על חייהם של צעירים מכל קשת החברה בישראל, בדגש על נפגעי טראומה מהשבעה באוקטובר.

סטפן זייברט וירון וקסמן (צילום: באדיבות עמותת הגל שלי)
סטפן זייברט וירון וקסמן (צילום: באדיבות עמותת הגל שלי)

- איתן שוורץ שכיהן כראש מינהל תקשורת ושיווק בעיריית תל אביב, וכמנכ"ל מנהלת "עיר עולם ותיירות" שיתף את חבריו בפייסבוק: "אדם חכם אמר לי לא מזמן שבעוד שנים לא מעטות, הנכדים שלנו ישאלו אותנו מה עשינו ב-7 באוקטובר ואיך תרמנו לעולם טוב יותר בעקבותיו - וכדאי שתהיה לנו תשובה טובה. התשובה שלי מוכנה. בשבועות הראשונים של המלחמה הייתי עשרות פעמים בעוטף. מדי יום התנדבתי להוביל כתבים בינלאומיים בסיורים בקיבוצים ובמחנה שורה שם זוהו גופות הנרצחים. כבר מהיום הראשון היה ברור שלצד זוועות איומות שדווחו בהרחבה - הייתה עוד קטגוריה של אימה שהייתה כל כך מזעזעת, שהיא רק נלחשה: עדויות על פגיעות מיניות, אלימות מינית ואונס שביצעו מחבלי החמאס. עבור התקשורת הבין-לאומית, הסיפור עורר עניין עצום - אבל גם אי-אמון והכחשה. היה ברור שיש פה סיפור ענק שחובה לספר. 

הרמתי טלפון לחברי המפיק מני אבירם, מנכ״ל חברת קסטינה תקשורת, ותוך חצי שעה הסכמנו שיוצאים לדרך עם סרט דוקומנטרי.  שיחת טלפון נוספת גייסה את הפילנתרופ ג׳ואי לואו - איש נדיר שהסכים מיד להעמיד את הסכום הנדרש לצורך הצילומים. אשתו החכמה של ג׳ואי, קרול, הבינה שחייבים דמות מפורסמת ואמינה ברמה עולמית שתוביל את הסרט והציעה שנפנה לשריל סנדברג - הסמנכ״לית האגדית של חברת מטא ואחת היזמיות העסקיות והחברתיות הבולטות בארה״ב. באותם שבועות ראשונים של המלחמה, שריל רתמה את פרסומה והאמון שלו היא זוכה, ובסדרת הופעות בתקשורת ובפני מובילי דעה הייתה בין הבודדים שזעקו את זעקת הנשים הנפגעות. צריך להבין - אדם כמו שריל סנדברג לא מעמיד את כל יוקרתו המקצועית ומעמדו המקצועי כדי לצלם סרט על נושא שנוי במחלוקת עם חבורת ישראלים שהיא לא מכירה. תוך חמש דקות מתחילת השיחה, שריל שאלה מתי מצלמים. 

התוצאה, ״זעקות ואז שתיקה״, הוא אחד המסמכים המטלטלים שיצאו מאז ה-7 באוקטובר, בזכות עבודת בימוי מופלאה של ענת סטלינסקי. לאורך 60 דקות הסרט בונה באופן עקבי ומסודר תמונת פגיעות מיניות מחרידה ובלתי ניתנת לערעור. הישראלים אמנם נחשפו לראיונות עם אנשי זק״א, שוטרים, חוקרות ועדים - אבל עבור הקהל האמריקאי, שלמענו נוצר הסרט, מדובר בסיפור שהושתק. 

הקרנת הבכורה נערכה אתמול בניו יורק בפני מאות בכירי תקשורת, ממשל, פוליטיקה ועסקים והיום הסרט עולה ביו טיוב כדי שכל אדם בכל פינה בעולם יוכל לצפות בו בחינם. לפי כמות הדמעות והאנחות אתמול בהקרנה, מי שיצפה בו לא ישכח את החווייה. ובעיקר - בעוד שנים לא מעטות, כשהנכדים ישאלו מה עשינו בעקבות ה-7 באוקטובר, כמה עשרות אנשים ואני נוכל לשלוח אותם לסרט ביו טיוב - כדי שגם הם לא ישכחו לעולם את אחד הפרקים המזעזעים ביותר בטבח ה-7 באוקטובר".

איתן שוורץ (צילום: אפי שמח)
איתן שוורץ (צילום: אפי שמח)

- במוזיאון הרצליה נפתחו לאחרונה שבע תערוכות חדשות של אמנות ישראלית עכשווית. בין התערוכות: תערוכה של ראובן קופרמן זוכה פרס דיסקונט לעידוד היצירה; תערוכה של האמן חביב קפצון, זוכה פרס קשת מיסודה של משפחת בר-גיל אבידן; תערוכה של האמנית איזבלה וולובניק - זוכת המענק ע"ש לורן ומיטשל פרסר; ופרויקט מרגש במיוחד בשם "ערוגת בארי" המציג את סיפורן של משפחות מקיבוץ בארי דרך הצמחים שנותרו בבתיהן לאחר השבעה באוקטובר. מנהלת המוזיאון והאוצרת הראשית ד"ר איה לוריא, יחד עם השופטת (בדימוס) שוש אלמגור - יו"רית העמותה למען מוזיאון הרצליה; וחגית אוזן-בכר - מנהלת מועדון הידידים; אירחו ערב טרום פתיחה שאליו התייצבו תורמים וחובבי אמנות. נצפו: דני ימין - יו"ר בנק דיסקונט ורעייתו מלי; קרן בר גיל ורן אבידן, נורית ברמן, איקה אברבנאל, מנחם ולילה קלי; שגריר הפיליפינים בישראל פדרו ליילו ורעייתו קארי, גלילה יבין - המשנה לראש עיריית הרצליה; עדי חדד - מנכ"לית החברה העירונית לאמנות ולתרבות בהרצליה; יאיר ניצני, אפרים סידון, יוסי מרשק, דני שגב, הגלריסטים אמון יריב, שמעון בן שבת, צקי רוזנפלד, נלי אמן ועוד.

שוש אלמגור, עדי חדד, איה לוריא (צילום: ארקדי ספיבק)
שוש אלמגור, עדי חדד, איה לוריא (צילום: ארקדי ספיבק)

קארי ופדרו ליילו  (צילום: ארקדי ספיבק)
קארי ופדרו ליילו  (צילום: ארקדי ספיבק)

- קבוצת "הראל ביטוח ופיננסים" חוברת לקבוצת "צבע טרי" לטובת שיתוף פעולה, אשר יחל השנה ויימשך במהלך שלוש השנים הקרובות, במסגרתו יתבצעו פעולות משותפות שמטרתן קידום האמנות והתרבות בישראל. קבוצת "צבע טרי", מייסודן ובניהולן של שרון טילינגר ויפעת גוריון, נוסדה במטרה לקדם ולהעצים את שדה האמנות והתרבות הישראלי. השותפות תכלול מתן חסות ראשית של קבוצת הראל ליריד השנתי של צבע טרי במהלך שלוש שנות ההסכם. לצד זאת, היבטים נוספים בשותפות יכללו הקמת מועדון אקסקלוסיבי לשוחרי אמנות ועיצוב, קיום אירועים יחודיים ללקוחות הראל וסוכניה בתחומי התרבות והאמנות, ופעילויות נוספות.