- 'פקטורי 54' אירחה ערב חגיגי, בשיתוף עם ידידי מוזיאון תל אביב לאמנות, וקרן האמנות נסימה-לנדאו, לכבוד הצגתו בישראל של פרויקט אמנות משותף לאמנית הבינלאומית ג'ודי שיקגו, בשיתוף עם נדיה טולוקניקובה שנקרא: "מה אם נשים היו שולטות בעולם?".

במסגרת האירוע שהתקיים בראשון במוזיאון תל-אביב, השחקנית יובל שרף הנחתה דיון בהשראת הפרויקט, בהשתתפות: אסתר חיות - נשיאת בית המשפט העליון בדימוס; יפעת אירני - מנכ"לית משותפת בקבוצת אירני בעלת 'פקטורי 54'; גליה הראל דור – יושבת הראש החדשה של ידידי מוזיאון תל אביב, סיון סבג - סגנית יו"ר הידידים הצעירים של המוזיאון; עדי אלטשולר - מייסדת תנועת "כנפיים של קרמבו"; פאנטה פראדה, סיון טלמור, יערה שחורי - סופרת ומשוררת; מוטי רייפ, העיתונאי והתסריטאי - אבי יששכרוף; ואודי שרבני - סופר ומשורר. נפגשו במוזיאון: רוני אירני - בעלי פקטורי 54; טניה כהן-עוזיאלי - מנכ"לית מוזיאון תל אביב שפתחה את הערב עם דברי ברכה; , עירית רפפורט יו"ר אגודת הידידים של מוזיאון תל אביב לאמנות בחו"ל, האוצרת שחר מולכו, אליטל וג'יסון אריסון - יו"ר הידידים הצעירים; שירה יעבץ-אפל - מנהלת קשרי הציבור של המוזיאון, בתיה שני, עדיה סוארי ובתה גילי, אלה ועודד גרא, כרמל אילן, דפי וגיגי לוי, חנה פרי-זן, שלי שטיינמץ-מנחם, לימור וקובי בלדב, איל וולדמן וזוגתו מאיה, שרה סלע, אירמה אורנשטיין, ורד רוזן, דנה ויס, יעל טבת קלגסבלג ובתה נעה, דפנה לוסטיג ועוד. 

יפעת אירני, אסתר חיות וטניה כהן-עוזיאלי (צילום: רפי דלויה)
יפעת אירני, אסתר חיות וטניה כהן-עוזיאלי (צילום: רפי דלויה)

גליה הראל דור ושחר מולכו (צילום: רפי דלויה)
גליה הראל דור ושחר מולכו (צילום: רפי דלויה)

פאנטה פראדה (צילום: רפי דלויה)
פאנטה פראדה (צילום: רפי דלויה)

עדי אלטשולר (צילום: רפי דלויה)
עדי אלטשולר (צילום: רפי דלויה)

- ד"ר גיורא ירון - מחלוצי ההייטק בישראל, ואחיו אורי ירון - יו"ר הוועד המנהל של האוניברסיטה הפתוחה, החליטו השנה להוציא לאור שיר לזכר אחיהם - סגן איתמר ירון, שנהרג לקראת סיום מלחמת יום הכיפורים, במהלך הקרב על כיבוש החרמון, בעת ניסיון לחלץ פצוע מהמחלקה שעליה פיקד. האח שנהרג אף קיבל לאחר מותו את עיטור העוז. את השיר כתבה חברתו לשעבר של איתמר - טלי. גיורא ירון מספר: "השיר נכתב כבר אז והחלטנו השנה להוציא אותו כחלק מהמלחמה בשכחה וחוסר הרצון לשכוח והניסיון לשמר את הזיכרון. יכול להיות שזה קשור לעובדה שאנחנו חווים מלחמת יום הכיפור על סטרואידים וזה מחזיר אותך אחורה 52 שנים - תהליך הבשלה שהוא פועל יוצא של השביעי באוקטובר. בחרנו בחרדת קודש בקובי אושרת להיות אחראי על הלחן וההפקה וכולנו במשפחה נרגשים שהשיר עתיד לצאת בקרוב, בשאיפה בביצוע של אחד הזמרים המצליחים במדינה, כדי שיהווה מזכרת לדורות הבאים שיזכרו את איתמר שלנו לעולמי עד".

גיורא ירון (צילום: פרטי)
גיורא ירון (צילום: פרטי)

מילות השיר (צילום: פרטי)
מילות השיר (צילום: פרטי)

- בסוף השבוע האחרון קיים המרכז לאימפקט יהודי אירוע בעיר ניו יורק. רוברט זינגר - יו"ר המרכז לאימפקט יהודי, קיים באירוע ראיון עם נשיא קפריסין ניקוס כריסטודולידס, שהציג את תפיסתו לגבי תפקידה האסטרטגי של קפריסין כגשר בין אירופה, המזרח התיכון וארצות הברית. הנשיא הקפריסאי דיבר על האתגרים הגיאופוליטיים העומדים בפני האזור והקהילה הבינלאומית, וכן את חזונו להרחבת שיתופי פעולה אזוריים בתחומי חדשנות, ביטחון ימי, סייבר ואנרגיה, תוך חיזוק הקשרים הטרי-לטרליים בין קפריסין, ישראל וארצות הברית.

רוברט זינגר וניקוס כריסטודולידס (צילום: המרכז לאימפקט יהודי)
רוברט זינגר וניקוס כריסטודולידס (צילום: המרכז לאימפקט יהודי)

- חברת 'ארקיע' חתמה על הסכם עם חברת Hi Fly הפורטוגלית לחכירת מטוס Airbus A330-200 רחב גוף. עוז ברלוביץ' – מנכ"ל ארקיע, ונונו רודריגז - סמנכ"ל הסחר ב- Hi Fly נפגשו וחתמו על העסקה. המטוס יחל לפעול  בשירות ארקיע ב-15 באוקטובר וישרת את טיסותיה ליעדים הארוכים - ניו יורק, ובנגקוק. המטוס החדש מצויד במחלקת עסקים מתקדמת הכוללת 20 מושבים הנפתחים למיטה, וצפוי לשדרג באופן משמעותי את איכות השירות וחוויית הנוסעים בטיסות הארוכות.

עוז ברלוביץ' ונונו רודריגז  (צילום: ארקיע)
עוז ברלוביץ' ונונו רודריגז  (צילום: ארקיע)

- בית השעונים היוקרתי Vacheron Constantin, שנוסד בשנת 1755 ונחשב ליצרן שעונים מהוותיקים בעולם, מציין השנה 270 שנות מצוינות, חדשנות ואלגנטיות בלתי מתפשרת. לרגל החגיגות הוזמנו דודו פולטורק - מנכ”ל ובעלי חברת 'רולטיים' הישראלית, היבואנית הרשמית של המותג לישראל, יחד עם אסף פולטורק, המשנה למנכ”ל, לאירוע אקסקלוסיבי במטה החברה בשווייץ. עבור החגיגה הוקם מבנה ייחודי שהציג תערוכה נדירה של מסמכים היסטוריים, חפצים מן הארכיב, ושעוני כיס חתומים מהמאה ה־18, זאת לצד השקות של דגמים חדשים ואייקונים. שיאו של האירוע היה מפגש אישי עם נשיא Vacheron Constantin, לורנט פארווה. 

אסף פולטורק, לורנט פארווה ודודו פולטורק (צילום: יחצ רולטיים)
אסף פולטורק, לורנט פארווה ודודו פולטורק (צילום: יחצ רולטיים)