- חברת טבע ישראל בראשות יוסי אופק - מנכ"ל טבע ישראל ומנהל אשכול מדינות אוקראינה, אפריקה ומזה"ת, מסכמת את פעילותה החברתית בשנה החולפת עם היקף תרומות וחסויות בסך כולל של 9.1 מיליון שקלים. עיקר הסכום הופנה לתמיכה בעמותות בריאות הפועלות בשטח, לצד תרומות של תרופות וציוד רפואי, מלגות, מחשבים ועוד. בהשוואה לשנים קודמות, בשנת 2025 נרשמה עלייה בתרומת תרופות וציוד רפואי, בדגש על תרומה משמעותית לדרוזים בסוריה, וכן גידול בתמיכה בעמותות בריאות ובחלוקת מלגות. על רקע המלחמה והעומס המתמשך על מערכת הבריאות, החברה הקדימה השנה את פרסום הקול הקורא לעמותות לשנת 2026 שכבר נפתח ומאפשר הגשת בקשות עד ה-26 באפריל. החברה ממקדת את תרומתה בארגונים הפועלים בשטח בתחומי הבריאות, מתוך תפיסה של בריאות כשליחות והכרה בתפקידן הקריטי של עמותות הבריאות בחירום ובשגרה.

יוסי אופק (צילום: אלעד מלכה)
יוסי אופק (צילום: אלעד מלכה)

- גם בימים מורכבים אלה, סופר-פארם בראשות המנכ"ל ניצן לביא, ממשיכה במסורת של 20 שנים ותומכת באגודה לסוכרת נעורים. השנה סופר-פארם תציע למכירה צמידים עם מסרים מעצימים במחיר של עשרה שקלים ליחידה, וכל ההכנסות ממכירתם יועברו לאגודה לסוכרת סוג 1 בישראל כדי לחזק את פעילותה למען החולים.

ניצן לביא  (צילום: יחצ)
ניצן לביא  (צילום: יחצ)
           

- בזמן שהחדשות מישראל מעוררות סערה באירופה, והחשש מהפגנות, ולמרות הסגר האווירי, הצליח תיאטרון גשר להעלות את ההפקה הישראלית של "ריצ'רד III", בצרפת. התיאטרון, בראשות המנכ"לית לנה קריינדלין, מציג מזה כשבועיים, סמוך לבירה הצרפתית, את "ריצ׳רד השלישי" של שייקספיר, בבימויו של איתי טיראן, ועם השחקנית יבגניה דודינה בתפקיד המלך. כמעט כל הכרטיסים להופעות בעיר סוֹ מדרום לפריז, נמכרו מראש.

קאסט ''ריצ׳רד השלישי'' (צילום: באדיבות תיאטרון גשר)
קאסט ''ריצ׳רד השלישי'' (צילום: באדיבות תיאטרון גשר)

- על רקע המצב הביטחוני והעמקת המצוקה הכלכלית בישראל, חברת Wolt בראשות המנכ"ל תומר כהן, וארגון "לתת" בראשות המנכ"ל ערן וינטרוב יוצאים במהלך משותף לקראת חג הפסח, במסגרתו יוכלו לקוחות האפליקציה לתרום מארזי מזון לחג עבור משפחות הנמצאות במצוקה כלכלית. במסגרת המהלך, שהחל השבוע וימשך לאורך כל החג, יוכלו לקוחות Wolt להוסיף להזמנתם באפליקציה מארז מזון לחג שייתרם למשפחות הזקוקות לסיוע.  חברת WOLT תשווה את התרומה וכל סכום שייתרם באפליקציה יוכפל ויתורגם למארזים נוספים.

תומר כהן (צילום: אפי יוספי)
תומר כהן (צילום: אפי יוספי)

- פסטיבל סירייס מאניה Series Mania היוקרתי בצרפת, הזמין את חממת סם שפיגל לסדרות טלוויזיה, לערוך אירוע פיצ'יניג במסגרת הפורום של הפסטיבל. בזמנים של חרם תרבותי בינלאומי על תעשיית הקולנוע והטלוויזיה הישראלית, מדובר בהישג משמעותי שמסמן אמונה ביצירה הישראלית ובמעמד הבינלאומי המבוסס של חממת הסדרות וביה"ס סם שפיגל.

- בעקבות ביטול הטיסות של משלחת החממה מהארץ, וביוזמת חירום משותפת של הנהלת סם שפיגל והפסטיבל, האירוע יתקיים כמתוכנן רק און ליין. היוצרים והמפיקים יקיימו פגישות עם צוות  שיפוט בינלאומי של בכירי התעשייה, ביניהם תומאס שרייבר, מנכ"ל ARD DEGETO גרמניה, המפיק מנטפליקס- קיין סולטן והמפיק קלריס דה'פונטניי מבית ההפקה Hautetcourt בסיום הפגישות יכריזו השופטים על זוכה חממת סם שפיגל לסדרות לשנת 2026 ויעניקו לו פרס של 25 אלף דולר.

- מעצבת שמלות הכלה ליהי הוד שיתפה את עוקביה בכך שהייתה אמורה לצלם את הקולקציה החדשה בעיצובה בלוקיישן חלומי באתונה. בגלל המלחמה נאלצה לעבור לתוכנית חלופית ולצלם בסטודיו. אבישג אמיר, הדוגמנית שנבחרה נאלצה לרדת למקלט ארבע פעמים במהלך הצילומים שם חשבו יתר המתגוננים שמדובר בכלה ביום חתונתה. 

 ליהי הוד (צילום: רפי דלויה,סיון פרג')
 ליהי הוד (צילום: רפי דלויה,סיון פרג')

- מיטל להבי סגנית ראש עיריית תל אביב-יפו לתחבורה, בטיחות בדרכים וקהילה גאה שיתפה: "הייתי בזירת פגיעה שהיא ממש בשכונה שלי, לאחר שאחד המבנים, ניזוק, וחלק מהתושבים פונו. בשטח, יחד עם פיקוד העורף וגורמי המקצוע בעירייה, שעליהם נמנים מנהל הקהילה ומנהל ההנדסה, וידאתי דבר אחד שהוא מחויב המציאות: כל תושב מקבל זמן לפנות את החפצים החיוניים ואת מה שיקר לליבו. כי עיר נמדדת לא רק בבטון, אלא באנשים".

מיטל להבי, סגנית ראש עיריית תל־אביב-יפו  (צילום: ינאי יחיאל)
מיטל להבי, סגנית ראש עיריית תל־אביב-יפו (צילום: ינאי יחיאל)

- איציק דור מנכ"ל ובעלים של Pierre cardin  ישראל בחר בישראל אוגלבו נבחר להיות הפנים של מותג היוקרה הצרפתי מבית האופנה של המעצב הנודע פייר קרדן. המותג מחזיק בישראל 17 חנויות בפריסה ארצית ומציע קולקציית גברים באיכות גבוהה ובהקפדה על עיצובים טרנדיים ועכשוויים.