"קוקה-קולה" פתחה את פופ-אפ הדיינר שלה, שחוזר זו השנה השנייה להאנגר 11 בנמל תל אביב. המתחם יפעל במשך ארבעה ימים עד השניים באוקטובר, ויארח מדי ערב הופעות חיות של פלד, לירן דנינו, שירה זלוף, אגם בוחבוט, יסמין מועלם, רן דנקר ונועם בתן. הפופ-אפ חותם את "חודש הדיינר" של קוקה-קולה, בו משתתפים למעלה מ-200 בתי עסק ורשתות ברחבי הארץ עם מנות ותפריטים ייעודיים.

לאירוע פתיחת הדיינר שנערך ביום שלישי בצהריים, הגיעו ניר לוינגר - מנכ"ל CBC ישראל, לצד בכירי הקבוצה והמותג ובהם איילת ליפשיץ - מנהלת מערך השיווק, אורית קינן - ראש מטה השיווק, שולי כרמל - מנהלת חטיבת המשקאות, ועמית ינאי - מנהל שיווק משקאות מוגזים. אל הבכירים הצטרפו גם השפים חיים כהן, מושיק רוט, גיא גמזו וירדן שי והשף-קונדיטור מורן גיל, שנבחרו להוביל את הצד הקולינרי של הפופ-אפ ויצרו עבורו תפריט בהשראת קלאסיקות של דיינרים אמריקניים. על הפקת האירוע הופקדה קבוצת בלוסטון Live Nation של גיא בסר ושי מור-יוסף.

בערב סוכות האחרון נשמרה מסורת בת 20 שנים, כאשר בני הזוג, אנשי העסקים המובילים, יעל ורמי אונגר, אירחו בביתם אירוע לציון תחילת החג, שהשנה עמד גם בסימן יום הולדתו השמונים של המארח - רמי.

האירוע התחיל דווקא בהודעה עצובה בדבר פטירתו של תא"ל (מיל') אהרון שביט ("יאלו") בן ה-91, מאגדות חיל האוויר, ואחד האורחים הקבועים באירוע בעשרים השנים האחרונות. עינת שרוף ששרה באירוע העלתה לבמה ארבעה מהמוזמנים – כולם בכירים לשעבר בחיל האוויר ובכלל זה: מפקד חיל האוויר איתן בן אליהו; מפקד חיל האוויר אליעזר שקדי; תת-אלוף אביאם סלע ותת אלוף אבנר נוה, ויחד שרו כולם לזכרו של שביט את השיר המזוהה כל-כך עם חיל האוויר – "את המנגינה הזאת אי-אפשר להפסיק". 

יעל ורמי אונגר  (צילום: דרור סיתהכל)
יעל ורמי אונגר  (צילום: דרור סיתהכל)

משלחת מקבוצת אלאלוף, המייצגת את קבוצת הספנות הבינלאומית גרימלדי בישראל, השתתפה בכנס של גרימלדי שנערך בסרדיניה, בנוכחות יותר מ-700 בכירים מכל העולם מענפי הספנות, התחבורה, הנמלים, הרכב והפיננסים. את האירוע אירחו: , ג'יאנלוקה גרימלדי - יו"ר קבוצת גרימלדי ועמנואל גרימלדי - המנכ"ל. במשלחת הישראלית השתתפו נשיא ויו"ר קבוצת אלאלוף - נתן אלאלוף, המנהל המסחרי - דני אלאלוף ומנכ"ל אלאלוף ספנות - גיל מילר. בכנס הציגה גרימלדי את תוכניות ההתרחבות שלה, הכוללות השקעה של 1.5 מיליארד דולר בתשע אוניות חדשות. במסגרת הכנס נערכו דיונים על עתיד ענף הספנות בצל האתגרים הגיאופוליטיים המשפיעים על נתיבי הסחר.

דני אלאלוף, גיל מילר, גיאנלוקה גרימלדי, עמנואל גרימלדי ונתן אלאלוף (צילום: דורון גבע)
דני אלאלוף, גיל מילר, גיאנלוקה גרימלדי, עמנואל גרימלדי ונתן אלאלוף (צילום: דורון גבע)

קבוצת ח.י. המציינת השנה 40 שנים להיווסדה, חגגה את ציון הדרך באירוע במרלו"ג החדש של הקבוצה ביד בנימין, אליו הוזמנו שותפיה ולקוחותיה העסקיים של הקבוצה לאורך השנים. את הערב אירח יוסי סרודי - הבעלים ויו"ר קבוצת ח.י. , ובין האורחים שהגיעו לקחת חלק בחגיגות נצפו: חנן פרידמן - מנכ"ל בנק לאומי לישראל, קווין צ'ו - מנכ"ל LG ישראל, לוקאש קילבסה - מנהל מכירות איזורי הייסנס, יורם בדש - מנכ״ל מחסני חשמל, נדב זילברשטיין - מנכ״ל טרקלין חשמל ועוד. האורחים נהנו ממופע סטנד־אפ של אדיר מילר.

יוסי סרודי וחנן פרידמן (צילום: גדי סיארה)
יוסי סרודי וחנן פרידמן (צילום: גדי סיארה)

יוזמת NEXT OCTOBER חיברה בין רשת הפטיסרי "דודו אוטמזגין",  בהובלת המנכ"ל טל אמסלם, למשפחתו של אוריאל סילברמן ז"ל - לוחם בגדוד 7421 בחיל השריון, שנפל בקרב בדרום רצועת עזה, ב-19 בינואר, 2024. כחלק מפעולות ההנצחה, הרשת תשיק חבילת עוגיות שוקולד צ'יפס המבוססת על מתכון אותו פיתח אוריאל. על החבילה תתנוסס תמונה שלו, כמו גם קוד QR המוביל לדף יזכור לזכרו. בני משפחתו של אוריאל, ובכלל זה, אימו - אביבה, אחיו ואחותו - איל, רונן, יונתן ולבנת ובני משפחותיהם, הגיעו למפעל הייצור של רשת הפטיסרי שם אפו יחד את העוגיות של אוריאל, סיפרו עליו, ואף הוצגו בפניהם לראשונה האריזות המיוחדות שהופקו לכבוד היוזמה. 

טל אמסלם, אביבה סילברמן ולבנת סילברמן  (צילום: עומרי אבוחצירא)
טל אמסלם, אביבה סילברמן ולבנת סילברמן (צילום: עומרי אבוחצירא)

מוז״א, מוזיאון ארץ-ישראל, שבתל-אביב, פתח את חממת Craft x Tech של החוג לעיצוב אופנה באוניברסיטת חיפה, במסגרת הביאנלה לאומנויות ולעיצוב תל אביב 2026 ״מעשים וימים״. הערב נפתח בתצוגת האופנה HAIFA UNI WHITE SHOW - "תיקון לבן", שבה הציגו סטודנטיות וסטודנטים מהחוג לעיצוב אופנה בגדים שיצרו מחומרים ממוחזרים, תוך שימוש בטכניקות של תיקון, שימור ושימוש חוזר.

גיל עומר, רחל גץ-סלומון ורז סמירה  (צילום: דנה קופל)
גיל עומר, רחל גץ-סלומון ורז סמירה (צילום: דנה קופל)

לאחר התצוגה נפתחה בגלריית המגדל התערוכה Craft x Tech – הכוללת מסורות משתנות, ומחברת בין מלאכות יד מסורתיות לטכנולוגיות מתקדמות. האירוע התקיים בנוכחות: גיל עומר - מנכ"ל מוז"א, רז סמירה - סמנכ״לית ואוצרת ראשית מוז״א; אנריאטה אליעזר-ברונר וגלית גאון - אוצרות הבינאלה; וד״ר רחל גץ-סלומון - ראשת החוג לעיצוב אופנה באוניברסיטת חיפה ואוצרת התערוכה.