להקת המחול הקיבוצית ציינה בשלישי בערב חמישים שנים להיווסדה, בערב גאלה חגיגי, אשר במסגרתו הועלתה בבכורה עולמית "גרסת הבמאי" – יצירתו החדשה של רמי באר - מנהלה האמנותי של הלהקה. בערב זה צוין גם עשור לפטירתה של יהודית ארנון ז"ל, מייסדת הלהקה. הערב החגיגי התקיים בחסותה של רעיה שטראוס בן-דרור, פטרונית הלהקה, וההכנסות ממנו יוקדשו לטובת הפעילות התרבותית, אמנותית, יצירתית, חינוכית, וחברתית, בכפר המחול הבינלאומי בקיבוץ געתון - מקום מושבה ופעילותה של הלהקה. ציינו חמישים ביחד: בני גנץ , חילי טרופר , פרופ' גבריאלה שלו - ראש הוועד המנהל של להקת המחול הקיבוצית, רעיה שטראוס בן-דרור ושמואל בן-דרור, אמירה תאומי מנכ"לית הלהקה, אורה ואיתן סטיבה, גדעון אוברזון, משה נור, דן להב וזוגתו לימור נווה-לזרוביץ', דני וג'ניס גילרמן, דוד דביר, יאיר ורדי ונוספים.
תכנית הנשיאים
ניר זוהר, המשמש כיו"ר פורום חברות הצמיחה וכנשיא חברת "וויקס", ופרופסור אריה צבן - נשיא אוניברסיטת בר-אילן, נפגשו בשלישי בערב בקמפוס Wix החדש כדי להשיק את התוכנית האקדמית הראשונה ללימודי ניהול מוצר. מדובר בשיתוף פעולה ראשון מסוגו בין אוניברסיטה לבין חברת הייטק ישראלית מובילה, במטרה להרחיב את מאגר הטאלנט האקדמי הישראלי, שמצטרף לתחום המוצר, בענף ההייטק.
שלום מברצלונה
אילן סיגל, מנכ"ל פלאפון נפגש ברביעי עם נאביל בקוש, מנכ"ל חברת Etisalat Wholesale בינ"ל, ענקית התקשורת מאיחוד האמירויות. הפגישה נערכה במהלך כנס הסלולר העולמי השנתי בברצלונה, במסגרתה דנו השניים באפשרויות לשיתוף פעולה ובהזדמנויות משותפות בתחומי הדור החמישי והרשתות הפרטיות. סיגל העניק לבקוש חמסה אותה הביא במיוחד מישראל.
השפים של רובשון
השבוע נפתחה באופן רשמי מסעדת ל׳אפוק (L’Époque) של קבוצת רובושון. המסעדה היא הראשונה שפותחת הקבוצה בישראל, והיא ממוקמת במלון הבוטיק היוקרתי "אלקונין" שבתל אביב. על התפריט המשלב בין גסטרונומיה צרפתית לטאץ' ים תיכוני, עם חומרי גלם מקומיים ותיבול מזרח-ים תיכוני, מנצח שף המסעדה יוג׳ין קובאל, בהובלת שף הקבוצה, דויד אלבס, שהיה יד ימינו של השף האגדי ז׳ואל רובושון במשך יותר מעשרים שנים ולקח את מושכות ההובלה של הקבוצה לאחר מותו של רובושון בשנת 2018.
הנובלה של ליפא
מחברת ספרי בישול, המתכונאית, העורכת הקולינרית, יוצרת התוכן, ומגישת תוכניות הבישול בטלוויזיה - שי לי ליפא, התרגשה השבוע עם צאת הנובלה החדשה שלה "אהבה מיד ראשונה". הנובלה שחיברה עוסקת לדבריה בריפוי, קבלה, אוכל ואהבה, ומשלבת בתוכה סיפור על התפתחות וצמיחה אישית בדרך למודעות, לביטחון ולמימוש. ליפא הנרגשת ישבה וכתבה הקדשה אישית לרוכשים הראשונים.
חמין עד הבית
במוזיאון ״אנו״ בתל אביב, נערך אירוע שבמסגרתו אושיות הקולינריה שרי אנסקי ובתה מיכל אנסקי, הציגו יחד מיזם הומאז' לחמין האייקוני של שרי. בנות אנסקי חברו ל"יאנגו דלי" - אפליקציית מכולת האונליין, שפיתחה טכנולוגיה לשימור טעמו של החמין, על מנת שניתן יהיה להפיצו במשלוח מהיר לכל בית בישראל. הגיעו לנשנש חמין של אנסקי: ראובן ריבלין ובת זוגו שרית צמח, מנכ״ל "יאנגו דלי" - ארטשס דבטיאן, אריאלה ורטהיימר, ישראל אהרוני, גיא פינס ועוד.
מיכה קאופמן, מנכ"ל ומייסד חברת "פייבר" ציין השבוע עם עובדי החברה 13 שנים להיווסדה. לרגל החגיגה קאופמן התכבד לחתוך עוגה שנאפתה לרגל המאורע.
בראשון בערב קיימה קרן מנדל, במוזיאון ארץ ישראל בת"א, הקרנת בכורה חגיגית לסרט 'מנדל' - על חייו, פועלו וחזונו של מייסדה של הקרן - מורטון ל' מנדל. באירוע הקרנת הסרט נשאו דברים: פרופ׳ יהודה ריינהרץ – נשיא קרן מנדל; במאי הסרט - גלעד טוקטלי, שסיפר על החוויה חוצת השנים והיבשות שבהפקת הסרט; וסטיב הופמן – יו"ר קרן מנדל.
שגריר צרפת בישראל אריק דנון ביקר במכללה הלאומית לכבאות והצלה, בעקבות ביקורה של משלחת כבאים צרפתיים הנמצאים בארץ כדי להציג בפני עמיתיהם הישראלים טכניקות המקובלות בצרפת לכיבוי שריפות בקנה מידה גדול.