דוכס מרלבורו, צ'רלס ג'יימס ספנסר-צ'רצ'יל הואשם בשלוש עבירות של חנק. הדוכס הוא קרוב משפחה של וינסטון צ'רצ'יל ושל הנסיכה דיאנה, והעבירות בהן הוא מואשם התרחשו בין נובמבר 2022 למאי 2024, כך הודיעה משטרת תאמס ואלי, כך דיווח עיתון ה"טלגרף" הבריטי.
ספנסר-צ'רצ'יל בן ה-70 זומן להופיע בבית המשפט השלום באוקספורד ביום חמישי, לאחר מעצרו ב-13 במאי בשנה שעברה. שלוש האשמות החנק (שלא הובילו למוות) מתייחסות לאירועים שהתרחשו בוודסטוק שבאוקספורדשייר, כוונו נגד אדם אחד.
הדוכס ה-12 של מרלבורו, המכונה בקרב משפחתו ג'יימי, ידוע כי היה לו בעבר מאבק ממושך בהתמכרות לסמים וכונה "הכבשה השחורה של המשפחה". הוא נפרד מאשתו אדלה גריפיתס בשנה שעברה וירש את התואר הדוכסי שלו ב-2014, לאחר מות אביו, הדוכס ה-11 של מרלבורו.
ב-1994, הדוכס ה-11 של מרלבורו הגיש תביעה משפטית כדי להבטיח שבנו לא יוכל להשתלט על אחוזת המשפחה. הוא הצליח לשכנע את בית המשפט העליון שיש לו חובה להגן על האחוזה עבור הדורות הבאים, ובנו נאלץ להסכים למסור את כל הסמכויות המנהלתיות לדירקטוריון של נאמנים שמנהל את האחוזה.
לפני שירש את תוארו הנוכחי, ספנסר-צ'רצ'יל, שנישא פעמיים, היה המרקיז מבלנדפורד והיה ידוע גם בשם ג'יימי בלנדפורד. בית המשפחה הקדום שלו הוא ארמון בלנהיים בן 300 השנה, מקום הולדתו של וינסטון צ'רצ'יל בוודסטוק. הבית הקדום של דוכס מרלבורו נמצא בבעלות ומנוהל על ידי דירקטוריון.
דובר הקרן אמר: "קרן המורשת של ארמון בלנהיים מודעת להליכים המשפטיים שהוגשו נגד דוכס מרלבורו. הקרן אינה יכולה להגיב על האשמות, שקשורות להתנהגותו האישית של הדוכס ולחייו הפרטיים, ושנמצאות בהליכים פליליים פעילים. הקרן אינה בבעלות הדוכס של מרלבורו ואינה מנוהלת על ידו, אלא על ידי גופים עצמאיים המנוהלים על ידי דירקטוריונים".
ארמון בלנהיים שימש את מלך בריטניה צ'ארלס השלישי בשנה שעברה לקבלת פנים עבור מנהיגים אירופיים. המלכה, שהייתה אז הדוכסית מקורנוול, הצטרפה לספנסר-צ'רצ'יל לחנוכת פסל של צ'רצ'יל בשטחי בלנהיים ב-2015. מהארמון נגנבה אסלה מוזהבת בשווי 4.75 מיליון ליש"ט ב-2019, לאחר שכנופיית גנבים פרצה לארמון ותלשה את האסלה העשוייה מ-18 קראט.