בראיון רגשי וחריג בעוצמתו, הנסיך הארי חושף עד כמה מותה של אמו, הנסיכה דיאנה, עיצב את חייו - ואף גרם לו לדחות את עתידו במשפחה המלכותית. במהלך נאום טעון באוסטרליה, לצד רעייתו מייגן מרקל, הוא מדבר על שנים של כאב, בלבול ותחושת חוסר אונים - ועל הדרך הארוכה שעבר כדי למצוא משמעות.
במהלך ביקורם באוסטרליה, הופיע הארי כנואם מרכזי באירוע שעסק בבריאות נפשית במקום העבודה - ושם בחר להסיר את המסכות. "היו פעמים רבות שבהן הרגשתי אבוד, נבגד או חסר כוח לחלוטין", הודה, והוסיף כי לאורך השנים נאלץ להעמיד פנים שהכל בסדר, גם כשבפנים הרגיש אחרת.
הדברים קיבלו משמעות עמוקה יותר כאשר התייחס לאובדן אמו: "מניסיוני, אובדן מבלבל בכל גיל. אבל לחוות את זה כילד תחת זכוכית מגדלת… זה יכול לשבור אותך". הוא הוסיף כי במשך שנים ניסה להתעלם מהכאב: "במשך הרבה שנים הייתי קהה לזה… אולי זה היה קל יותר אז, אבל לא היו לי הכלים להתמודד".
הרגע המטלטל ביותר הגיע כאשר דיבר על הקשר בין מות אמו לבין תפקידו המלכותי: "אמרתי לעצמי, ‘אני לא רוצה את העבודה הזו. אני לא רוצה את התפקיד הזה… זה הרג את אמא שלי’". לדבריו, הוא ניסה במשך שנים להתעלם מהמציאות, עד ששינה גישה ושאל את עצמו מה הייתה רוצה אמו שיעשה עם הפלטפורמה שניתנה לו.
הארי סיפר גם כי השירות הצבאי שלו, שכלל שתי משימות באפגניסטן, סייע לו לפתח חוסן נפשי - אך הדגיש כי חוסן אמיתי אינו הדחקה, אלא היכולת להתמודד עם מה שעולה.
בהמשך, התייחס גם להשפעת המשפחה על חייו כיום. לדבריו, הנישואים למייגן והאבהות לשני ילדיהם שינו את נקודת המבט שלו: "כשאדם מקבל תמיכה - כל המשפחה מרגישה את זה… אחד השינויים הגדולים ביותר היה כשהבנתי שלבקש עזרה זו לא חולשה, אלא כוח".
הוא אף פנה ישירות לאבות ואבות לעתיד: "כן, זה מבולגן. אתם תחוו רכבת הרים של רגשות - ואל תשפטו את עצמכם", והוסיף כי רבים חווים תחושות דומות, גם אם אינם מדברים עליהן.