הנסיך אנדרו שוב מוצא את עצמו במוקד סערה חדשה. לפי דיווח של ה־Sunday Times, המשטרה בבריטניה בוחנת טענה הנוגעת להתנהלותו של הנסיך לשעבר במהלך פסטיבל המרוצים המלכותי "רויאל אסקוט" בשנת 2002.
על פי הדיווח, המשטרה בודקת את המקרה כחלק מחקירה רחבה יותר הנוגעת לאנדרו מאונטבאטן־וינדזור, שמו הרשמי של הנסיך מאז שנשללו ממנו תאריו המלכותיים. לפי הפרסום, החקירה עוסקת בבחינת חשדות אפשריים הקשורים להתנהגות מינית בלתי הולמת, לצד עבירות נוספות שנבדקות.
האירוע המדובר התרחש לכאורה במהלך פסטיבל אסקוט היוקרתי, אחד האירועים המרכזיים בלוח השנה של משפחת המלוכה הבריטית. באותה שנה נכחו במקום גם המלכה אליזבת השנייה, המלך צ'ארלס, הנסיך אדוארד ובתו הבכורה של אנדרו, הנסיכה ביאטריס. בשלב זה לא ברור אם התלונה הוגשה בזמן אמת או רק שנים לאחר מכן.
הדיווח מגיע על רקע שנים סוערות במיוחד עבור אנדרו, ששמו נקשר שוב ושוב לפרשות שעוררו ביקורת ציבורית חריפה. הבולטת שבהן הייתה פרשת ג'פרי אפשטיין, איש העסקים האמריקאי שהורשע בעבירות מין ומת בכלא בשנת 2019.
כזכור, וירג'יניה ג'ופרה טענה בעבר כי נאנסה על ידי אנדרו כשהייתה קטינה, לאחר שלדבריה נסחרה למטרות מין על ידי אפשטיין ושותפתו גיליין מקסוול. אנדרו הכחיש לאורך השנים את ההאשמות נגדו, אך בסופו של דבר הגיע להסדר כספי עם ג'יופר מחוץ לבית המשפט.
בעקבות הסערות הציבוריות והקשר המתמשך לפרשת אפשטיין, איבד אנדרו את תאריו המלכותיים והתרחק כמעט לחלוטין מהחיים הציבוריים של משפחת המלוכה. נכון לעכשיו, לא הוגשו כתבי אישום בפרשה החדשה, והמשטרה טרם פרסמה פרטים נוספים. עם זאת, עצם פתיחת הבדיקה המחודשת צפויה להציב שוב את שמו של הנסיך אנדרו בכותרות ולחדש את הדיון הציבורי סביב הפרשות שליוו אותו בשנים האחרונות.