לזמר יהודה פוליקר יש בעלות על חמש יחידות מגורים בבניין ישן בתל אביב, שנמצא בסמוך לאזור כיכר המדינה. בקרוב מאוד הוא צפוי להרוויח כעשרים מיליון שקלים מהיחידות במסגרת הליך תמ"א שיעבור הבניין.

הדרך לשם עוד ארוכה כי בימים אלה קיימת מחלוקת משפטית בין השכנים בבניין בנוגע לביצוע פרויקט תמ"א 38 לבניין. 11 מתוך 13 מבעלי הדירות, ובהם הזמר, מעוניינים בביצוע התמ"א בעוד שתי בעלות הדירות הנותרות בבניין מתנגדות. 

יהודה פוליקר (צילום: פול סגל)
יהודה פוליקר (צילום: פול סגל)


בעלות הדירה שמסרבות לחתום על הסכם תמ"א טוענות על אפליה מטעם היזם לטובתו של הזמר. לטענתן, התמורה שהן מקבלות עבור הדירות שברשותן לא משתווה לתמורה שמקבל הזמר פוליקר על חמש היחידות שבבעלותו. החלוקה שמציע היזם אינה תואמת להוראות הפסיקה במקרים של תמ"א ויוצרות חוסר שוויון מהותי בין הדיירים, כך טוענות הדיירות שמתנגדות ומוסיפות כי הזמר קיבל הטבות על חשבון דיירים אחרים במטרה לשכנעו לחתום על הסכם התמ"א עם היזם.

בדיון שהתקיים לאחרונה הציעה השופטת מתווה חדש: כיוון שאחת הנתבעות עומדת על קבלת שטח בעין, ככל שתתקבל טענתה לפגיעה בעקרון שוויון התמורות, חלף פיצוי כספי, הוצע כי המחלוקת שתיוותר לאחר חתימת הנתבעות על ההסכם תהא הן כספית והן קבלת התמורה בעין.

בתוך כך, נקבע כי בשלב הראשון תכריע המפקחת על רישום מקרקעין בשאלת הפגיעה בעקרון שוויון התמורות, זאת לאחר הגשת סיכומים מטעם הצדדים. לאחר מכן וככל שתיקבע פגיעה בעקרון שוויון התמורות ושיעורה, תישמר לצדדים הזכות הדיוניות לבירור המחלוקת באם הנתבעות זכאיות לתמורה בעין או לפיצוי כספי. בשלב הראשון תכריע המפקחת על רישום מקרקעין בשאלת הפגיעה בעקרון שוויון התמורות, לאחר הגשת סיכומים מטעם הצדדים, ולאחריה וככל שתיקבע פגיעה בעקרון שוויון התמורות ושיעורה, תישמר לצדדים הזכות הדיוניות לבירור המחלוקת באם הנתבעות זכאיות לתמורה בעין או לפיצוי כספי.