דיירי "האח הגדול" חן קראוניק ונתנאל דהאן אולי לא נמצאים במרכז העניינים כמו הדיירים האחרים ונדמה שהם קצת "הלכו לאיבוד" בעיני הצופים. זה מפתיע, כי לפי תעודות הזהות שהציגו בתחילת העונה, השניים הציגו סיפורי חיים מורכבים ומרגשים, ובמקביל גם הפגינו פוטנציאל להפוך לדמויות משמעותיות ובולטות בבית.
בשיחה חשופה ומלאת רגש, חן פורץ בבכי ומשתף את נתנאל בכאב הגדול שמלווה אותו מאז ה-7 באוקטובר - היום שבו איבד את אביו, אריק קראוניק ז"ל, ששימש כרבש"צ קיבוץ בארי ונהרג במתקפה הקשה. "בשבילי זה מלחמה" אמר חן. "בשבילי כל יום להתעורר בבוקר אחי, ולהיות שמח, זה אכבר מלחמה", הוסיף.
@stam.amudd חלק 1 #האחהגדול #bigbrother #bigbrotherisrael #האחהגדול2025 #חןקראוניק #נתנאלדהאן ♬ original sound - כל מה שמעניין
קראוניק המשיך לשתף: "משהו שלא יחזור, יש כאלה שאומרים 'אני אצא נראה את המשפחות שלהם', אצלי הגעגוע הזה יישאר לכל החיים תרצה או לא תרצה". נתנאל משיב לו: אני לא אדע ולא אבין בחיים מה זה לאבד בן אדם קרוב בטח ובטח אבא". חן המשיך: "מה זה שנה וחצי? זה כלום. מרגיש לי שלא ראיתי את אבא שלי 20 שנה".
חן המשיך: "פעם ראשונה בחיים שלי שאני אעשה משהו בשביל עצמי", ונתנאל משיב לו: "אתה עושה את זה כמו פאקינג מלך. אני אומר לך, אתה השראה לכל כך הרבה משפחות שכולות. אתה מעלה מודעות מדהים, איך שאתה מתמודד עם זה. אתה מורה דרך של כלכך הרבה אנשים ולא נראה לי שאתה מודע לזה אפילו". חן המשיך ואמר שהוא מתקשה להאמין שזה הסיפור שלו, שהוא עצמו חלק מטרגדיה כל כך קשה, כאילו החיים שהוא חי פתאום הפכו לסיפור שמרגיש זר, כואב ובלתי נתפס.
נתנאל ענה לו: "מי כמוני יודע מה זה להילחם על עצמי, אני כזה קטן לידך". חן: "יש פה רגעים שאני לא מתבייש להגיד שקשה כמו הרגע הזה עכשיו, געגוע שלא עוזב ביום אחד התעוררתי ולא הספקתי לדבר איתו, אין לי אבא יותר, אין לי עם מי להתייעץ הוא היה הכי קרוב אליי, וביום אחד טאק להתחיל את כל החיים מחדש".
עוד הוסיף חן: "אולי זאת פעם ראשונה שאני משתף באמת כמה קשה לי. רואים אותי שמח פה רוב היום, מאושר, עוזר, אבל בתוך תוכי אני במלחמה. בגלל זה אני מפורק. אתה יודע מה זה להילחם עם הנפש, איך אמרת היום? 'היו ימים שלא ידעתי איפה אני ישן'".
נתנאל חיזק את חן: "זה בסדר לתת לזה להיות, אני כל החיים שלי מתמודד עם התקפי חרדה מללכת לבד ברחוב, לנסוע באוטובוסים, ואז הבנתי שברגע שהפסקתי להילחם ונתתי לזה להיות - זה הפסיק להציק לי".
חן גם חשף כי החבר הכי טוב שלו נרצח באותו יום ארור - טראומה שמלווה אותו בכל רגע, ושהוא יודע שייאלץ לשאת עמו כל חייו. לדבריו, המעבר לתל אביב היה עבורו סוג של "בריחה", ניסיון להתרחק מהכאב מבלי לעצור באמת להתמודד איתו. אלא שכעת, כשאין לו לאן לברוח ושהותו בבית "האח הגדול" נטולת הסחות דעת, הוא מוצא את עצמו מתמודד לראשונה, באומץ, עם הפחדים הכי עמוקים שלו.
לצופים בבית לא קל לפספס את התחושה, נדמה שבשידורי התוכנית כמעט ולא מוצגים קטעים של קראוניק ודהאן - למרות הרגעים האישיים, הכואבים והמרגשים שהם מביאים איתם למסך.