בזמן שישראל מתמודדת כבר תקופה עם מציאות לא פשוטה, כשהחדשות מכבידות והלב מבקש רגע של מנוחה - על המסך יש מי שמצליחים להעניק לנו בדיוק את זה. השופטים של תוכניות הבישול, אלו שמערבבים בין רגש לטעם ובין חום אנושי לצלחת מושלמת, הופכים את שעת הצפייה למפלט קטן מהמציאות. אספנו עבורכם את שבעת השופטים שגורמים לנו לרצות גם לבשל וגם לאכול, ובעיקר להרגיש - וביקשנו ממכם להצביע בסקר שלנו.
אז מה התוצאות?
ובכן, אחרי מאות הצבעות – יש תוצאות ברורות: חיים כהן הוא הזוכה הגדול בסקר השבוע, עם 32.8% מהקולות (207 מצביעים), שהעניקו לו את התואר "האבא של המטבח הישראלי". אחריו במקום השני ניצבת רותי ברודו עם 22.6%, שזכתה לשבחים על האלגנטיות והדיוק שלה. במקום השלישי, בהפרש קטן, הגיע ישראל אהרוני עם 17.6%, ואחריו אסף גרניט עם 11.4% ויוסי שטרית עם 10.1%. את הרשימה סוגרים אייל שני ומושיק רוט עם אחוזים בודדים.
השפים:
השף אסף גרניט הוא אחד השפים הבולטים והמוערכים בישראל ובעולם. הוא מוכר בזכות אישיותו הכריזמטית, סגנונו הישיר והנחרץ, והיותו שופט מוביל בתוכנית הבישול הפופולרית "מאסטר שף". גרניט עומד בראש קבוצת המסעדות הבינלאומית "מחניודה גרופ", שמפעילה מסעדות מצליחות בירושלים, לונדון ופריז.
גרניט זכה בפרסים בינלאומיים, בהם כוכב מישלן עבור המסעדה הירושלמית-פריזאית "שבור", מה שהפך אותו לאחד השפים הישראלים הראשונים שהגיעו להישג כזה. מעבר לעשייה הקולינרית, גרניט ידוע בזכות הכריזמה שלו על המסך ובזכות תפיסת עולמו, שמחברת בין אוכל, תרבות ורגש.
השף יוסי שטרית, מהבולטים בקולינריה הישראלית, ידוע בשילוב בין דיוק צרפתי לרגש ים-תיכוני. מאחורי הדמות הכריזמטית מ"מאסטר שף" מסתתר אדם רגיש, רוחני ומעמיק, שרואה באוכל דרך לבטא רגש וזיכרון. במסעדתו "היבה" בתל אביב הוא יוצר חוויה שמחברת בין טעם, אסתטיקה ונשמה.
רותי ברודו היא אחת הנשים המשפיעות והאהובות בישראל - שפית, מסעדנית, אשת עסקים ומנחת טלוויזיה. יחד עם שותפה ארני גולן היא עומדת מאחורי קבוצת R2M, שמפעילה מוסדות קולינריים מצליחים כמו "בראסרי", "דליקטסן" ו"הוטל מונטיפיורי".
ברודו ידועה בסגנונה האלגנטי אך הישיר, שמשלב דיוק, טעם וסטייל עם חום ונטול פוזה. על המסך היא משדרת עוצמה נשית, כריזמה ואינטליגנציה רגשית, ותמיד אומרת את האמת - גם כשהיא חדה. היא סמל לאישה עצמאית, מובילה ומלאת ביטחון שמחברת בין מצוינות לאנושיות.
השף חיים כהן, חלוץ הקולינריה הישראלית המודרנית ואחת הדמויות המזוהות ביותר עם עולם הבישול המקומי. הוא התחיל את דרכו במסעדת "קרן" המיתולוגית, שהפכה לסמל של חדשנות קולינרית, ובהמשך פתח את "דיקסי" ואת "יפו תל אביב", שהפכו למוסדות קבועים בסצנה הקולינרית. כהן ידוע בגישתו החמה והאנושית, שמשלבת בין מקצוענות בלתי מתפשרת לאהבה אמיתית לאנשים ולאוכל. על המסך, בתוכנית "מאסטר שף", הוא משדר רוגע, חמלה ונדיבות.
מושיק רוט הוא אחד השפים הישראלים המצליחים בעולם, שזכה בשני כוכבי מישלן על המסעדה שהקים באמסטרדם. הוא ידוע בסגנון קולינרי חדשני המשלב טכניקות צרפתיות עם טעמים ים-תיכוניים ורגש ישראלי. לאחר שנים באירופה חזר לישראל ועמד מאחורי מסעדות מצליחות כמו "משייה" ו"אלנה". בטלוויזיה, כשופט הוא משדר שילוב של קשיחות, דיוק ואנושיות. רוט נחשב לאמן של טעם ורגש - שף שמבשל מהלב ומאמין שהשלמות טמונה בפרטים הקטנים.
אייל שני הוא מהשפים המסקרנים בישראל - יוצר שחיבר בין קולינריה לאמנות. בזכות אהבתו לחומרי גלם פשוטים וראייתו הפיוטית, הפך לסמל של חדשנות ורגש במטבח הישראלי. שני עומד מאחורי רשת המסעדות "המזנון", הפועלת בארץ ובעולם, ומשמש כשופט ב"מאסטר שף". סגנונו הייחודי, שמחבר בין תשוקה, עומק ופילוסופיה, הפך אותו לאחד הקולות היצירתיים והאהובים בעולם האוכל.
ישראל אהרוני השף שנחשב כחלוץ המטבח האסייתי המקומי. סגנונו משלב אלגנטיות, דיוק ויצירתיות, והוא נחשב לדמות אהובה בזכות אישיותו החמה וההומור המיוחד שלו. על המסך, בתוכניות כמו "המסע המופלא של אהרוני וגידי" ו"מאסטר שף", הוא מביא שילוב נדיר של ידע קולינרי, רוגע וקסם אישי - שהפכו אותו לסמל של טעם, תרבות ואנושיות.