יום האישה הבינלאומי שיצוין ביום ראשון הקרוב מגיע השנה בצל תקופה ביטחונית מורכבת במיוחד. בזמן שהכותרות עוסקות במלחמה מול איראן ובמציאות מתוחה בעורף הישראלי, יש נשים שמוכיחות פעם אחר פעם שהחזית האמיתית אינה רק בשדה הקרב - אלא גם באולפן, בשטח בזירת ההסברה העולמית.
בשגרה הן תמיד בולטות; עובדות מסביב לשעון, נמצאות בחזית השידור, הדיווח וההסברה, ונותנות הכול כדי להביא לציבור את התמונה המלאה. אך בשבוע האחרון, על רקע הימים הדרמטיים שעוברים על כולנו, הנוכחות שלהן בלטה אפילו יותר. הן לא רק מדווחות על ההיסטוריה שמתרחשת מול העיניים - הן חלק ממנה, ומובילות את השיח הציבורי ברגעים המשמעותיים ביותר. לקראת יום האישה 2026, אלו הנשים שמזכירות לנו מה זה באמת גירל פאוור ישראלי.
יונית לוי - עוגן של יציבות גם ברגעים הכי דרמטיים
ביום השידורים הדרמטי בעקבות מתקפת המנע המשולבת של ישראל וארצות הברית נגד איראן, יונית לוי רשמה רגע טלוויזיוני נדיר. מגישת חדשות 12 שברה את שיא ההגשה הרצוף שלה והובילה שידור חי שנמשך לא פחות מ-15.5 שעות.
לוי תמיד הייתה שם ברגעים הגדולים והובילה משדרים מיוחדים ברגעי משבר, אך מאז מתקפת ה-7 באוקטובר הדבר בלט אפילו יותר. במציאות שבה חיינו התמלאו בכותרות דרמטיות, אזעקות ודיווחים ביטחוניים, היא הפכה עבור רבים לעוגן של יציבות - ולפנים שמלוות את אחד הפרקים ההיסטוריים המורכבים בתולדות המדינה.
אדוה דדון - מהאולפן לזירות הסכנה
אדוה דדון כבר הוכיחה בעבר שהיא לא רק עיתונאית - אלא גם לוחמת אזרחית של ממש. בבוקר ה-7 באוקטובר היא נסעה מיד לעוטף עזה וסייעה בחילוץ ניצולים ממסיבת הנובה, בזמן שבן זוגה ידין גלמן נלחם במחבלים בקיבוץ בארי ונפצע קשה.
מאז היא ממשיכה לדווח מהשטח ולהוביל תחקירים במסגרת חברת החדשות של קשת 12. גם בתקופה האחרונה, על רקע המלחמה מול איראן, הייתה בין הראשונות שהגיעו לזירות פגיעה - ואף השתתפה בחילוץ תינוק מזירת פגיעת טיל בתל אביב.
נועה תשבי - ההסברה הישראלית מול העולם
בעוד הקרבות מתנהלים באזור, נועה תשבי ממשיכה להוביל חזית אחרת: ההסברה הבינלאומית. השחקנית והפעילה הציבורית, שנחשבת בעיני רבים לשגרירת ההסברה הלא רשמית של ישראל, משתמשת בפלטפורמות הדיגיטליות שלה כדי להסביר לעולם את המציאות הישראלית.
לאחרונה תיעדה רגע דרמטי במיוחד כאשר אזעקת צבע אדום תפסה אותה באמצע נסיעה בכביש. תשבי עצרה את רכבה, השתטחה על האספלט בהתאם להנחיות פיקוד העורף - ותיעדה את הרגע עבור כמעט מיליון העוקבים שלה ברחבי העולם. באמצעות הסרטון ביקשה להמחיש איך נראית שגרת החיים בישראל תחת איום טילים ובכך המשיכה לעשות את מה שהיא עושה כבר שנים: להביא את הסיפור הישראלי אל העולם, שלעיתים נוטה לכסות את עיניו.
לא רק גירל פאוור - גם כוח אש
ואי אפשר שלא להזכיר גם את הנשים שלובשות מדים ונמצאות בחזית הביטחונית ממש. ברקע השיח הגובר נגד שירות נשים בצה"ל, דובר צה"ל חשף לאחרונה כי לא פחות מ-30 טייסות ונווטות קרב השתתפו בתקיפות ההיסטוריות של חיל האוויר באיראן. עבור רבות מהן מדובר לא רק במשימה מבצעית מורכבת, אלא גם בהוכחה נוספת לכך שנשים ממשיכות לשבור תקרות זכוכית גם בזירות שנחשבו במשך שנים לגבריות בלבד. כפי שאמרה נווטת הקרב רס"ן ש': "הכל מתכנס למטרה אחת - לשמור על הבית".