מסמכים חדשים שנחשפו מתוך תיקי החקירה של ג'פרי אפשטיין שופכים אור נוסף על התנהלותו של הנסיך אנדרו ומעוררים מבוכה רבה בבית המלוכה הבריטי. מהמסמכים, שפורסמו על ידי משרד המשפטים האמריקאי, עולה כי גיליין מקסוול ניסתה לארגן לנסיך "נערות בילוי" (fun girls) במהלך ביקורו הרשמי בפרו בשנת 2002, אליו נשלח כדי לייצג את המלכה המנוחה לרגל יובל הזהב למלכותה.

בתכתובת דואר אלקטרוני שנחשפה, העבירה מקסוול בקשה לאדם מקומי שישמש כ"מדריך טיולים" עבור הנסיך בלימה. היא ציינה כי הוא מעוניין ב"טיול רגלי על שתיים"' קוד לנשים אינטליגנטיות, נאות, כיפיות ודיסקרטיות "ממשפחות טובות". מקסוול הוסיפה כי הנסיך לא מעוניין לקרוא על הטיול בעיתונים. הנסיך, שהשתמש בכתובת דואר אלקטרוני תחת הכינוי "האיש הבלתי נראה" וחתם באות "A", השיב למקסוול: "הבנתי, אתקשר אליו היום". בתכתובות אחרות שאל הנסיך את מקסוול אם מצאה לו "חברים חדשים לא ראויים", והיא השיבה כי הצליחה למצוא רק "חברים ראויים".

ג'פרי אפשטיין (צילום: רויטרס)
ג'פרי אפשטיין (צילום: רויטרס)

החשיפה מגלה לראשונה כי ה-FBI דרש לחקור את אנדרו גם לגבי קשריו עם פיטר נייגארד, איל אופנה שהורשע בתקיפות מיניות מרובות. החוקרים האמריקאים ביקשו לדעת פרטים על ביקוריו של הנסיך באחוזתו של נייגארד באיי בהאמה בשנת 2000, והאם הבחין שם בנערות מתחת לגיל 18.

מתוך הארכיון של ג'פרי אפשטיין (צילום: רויטרס)
מתוך הארכיון של ג'פרי אפשטיין (צילום: רויטרס)

בבקשה לעזרה משפטית הדדית שנשלחה ב-2020, טענו תובעים אמריקאים כי בידיהם ראיות לכך שאנדרו ידע שמקסוול מגייסת קטינות עבור אפשטיין וכי הוא עצמו היה מעורב בהתנהגות מינית עם אחת הקורבנות. המסמכים מפרטים כי ה-FBI ביקש לברר האם הנסיך ידע על השמדת ראיות או שיבוש חקירה מצד מקורבי אפשטיין. נטען כי הרשויות בבריטניה התעלמו מהבקשה האמריקאית לראיין את הנסיך, בין אם מרצון ובין אם תחת שבועה. הנסיך אנדרו, שנשללו ממנו תאריו הרשמיים בחודש אוקטובר, ממשיך להכחיש בעקביות כל עבירה מצידו ומעולם לא נחקר במסגרת פרשות אלו.